måndag 31 mars 2014

MÅLAT OCH FIXAT LITE

 
En vanlig dag på farmen förutom att jag är ruskigt ruskigt förkyld och känner mig helt febrig och matt. Har ju för tusan inte blivit frisk från förra förkylningen. Ogillar väldigt mkt.
Orkar ju inte ett skit och nosen rinner som en läckande kran!!!
 
 
Äntligen har jag fått klart ett av mina projekt. Ett vindsfynd som var tråkbrunt har fått lite vit färg och mönster i svart som jag sen lackat. Gick lös på en udda pinnstol av bara farten idag också. Får fota lite bättre när jag fixat klart i hallen på övervåningen där jag tänkt ha mina målade gamla möbler!!!

Sivan som blev mosade under lille Bennies fot häromdagen har nu tillfrisknat men har hon lärt sig av sitt misstag...nix. Hon tror fortfarande att man kan gå helt riskfritt under alla hästisar och bara komma farande som ett skott när man leder förbi en häst. Det bästa vore om hon ständigt satt bakom galler...haha
 
Nä dags för nässpray igen
 
//Bubbel - varit ledig idag

söndag 30 mars 2014

PROGRAMRIDNINGSDAG

 
 
Idag har vi roat oss med programridning under några mkt trevliga timmar
 
 

Nawell gjorde sin dressyr debut på fina 62% - tror det där kommer bli min "tanthäst" vad det lider. Han är sten cool
Tian gick LB:1 och fick 61.80% jätte fin i galoppen. Hästmössan vet jag däremot inte om domaren godkänt...haha!!!

Sacke fick fina 66% i LC:1


Gunilla och Hex fick 62,2 nåt% i LA:1 men fick rida en "straffrunda" och den andra tror jag hade hamnat runt 68% om domaren dömt!!
 

Bosse fick 60, nåt% i LB:1 ryttaren ångrade sitt LA:1 val i absolut sista sekunden...meeeeeeeeees
 
Annie och Albertino missade jag att fota men dom red LA:1 på nästan 60% trodde faktiskt dom fått mer....men mamma hade räknat så det stämmer troligen :)

Vi avslutade med procenträkning och kaffe sittandes utmed stallväggen och sämre kan man ha det!
 
I kväll hade jag planerat att softa men nope ...mr Bubbel raserade staket med hagbyggnation som påföljd och jag fick ett sen städryck i TV rummet så här har vi nu nya gardiner och det är lite mindre damm i hyllorna!!!
 
Nu ska jag däremot softa en stund
 
//Bubbel - haft urskoj utanför hagen

lördag 29 mars 2014

MINDRE TID

 
Idag har det varit full rulle exakt hela dagen. I morse började vi med att Rosa fick jobba med två små ryttare både på ridbanan och i skogen!
 
Nawell har program tränat lite inför morgondagen
 
Hästarna har fått nya balar & det har minskat i rivningsbrädhögen. Det är inte dumt...blir ved av skiten! Krattat en del på stallplan och trädgård , det inspirerar ju till sånt när solen skiner. Fixat lite smått med hagarna för det flyttade in en ny pålle i eftermiddag. Han får en egen hage i början!
 
I eftermiddag har jag röjt, rensat och städat på byns loppis....stått en del saker där som man känner inte kommer hitta nån ny ägare och eftersom vi ändå har saker som ska till tippen så får det följa med. Nu är där städat och klart för ännu en säsong - ska bara fylla upp med en del saker som blivit över ...hörde att grannen också har en hel del fynd som kommer hit!!
Låg 42:- i burken som någon lagt sen jag var inne där sist för nån vecka sen...folk hittar och shoppar fast det inte ens varit "öppet" haha
 



Har så in i bombens ont i min nacke och skulderblad så jag blir tokig, lägger jag huvudet på sned så domnar mina armar direkt och det gillar jag inte. Hjälper ju inte med värkisar alls just nu...
 
Kopierat lite dressyr protokoll nu i kväll
 
Nähäpp nu blir det soffhäng , tjolahopp
 
Ohhhhhhhhhhhhhhhh no man får sova en timme mindre inatt!!!
 
//Bubbel - hittat en ny vän



SADEL SÄLJES

 
Dressyr sadel till salu.
TEKNA , 17 tum , MW.
Årmodell 2012
Mkt sparsamt använd och är i mkt fint skick!!!
Pris idé: 4000:- inkl stigläder & stigbyglar på bilden.
 
Fler begagnade hästprylar som jag inte behöver hittar du på
 
 



//Bubbel har för mkt prylar :)

fredag 28 mars 2014

USCH BLÄ FY

Härlig sol idag...satt och drack förmiddagskaffet bakom stallet  - inte det sämsta att sitta där och se hästarma lata sig i hagen!!!

Träningar i omgångar idag 4 pass i ridhuset har det blivit och två ekipage har fått rida ut!

Inför ena passet laddade vi ridhuset med ett gäng "farliga saker" En stor gul kruka med påskris med fjädrar, mjölkkrukor med blomkrukor på och så hängde jag upp en blå/gul flagga på kortsidan...bra träning på farliga saker blev det. Ekipaget har haft lite problem på tävling och nu kunde vi greppa detta lite på hemmaplan. Tror det kommer gå bra för det ponny ekipaget på nästa tävling :)

I övrigt är det mesta usch , blä, fy och jag är inte på humör!!!!
I kväll är det dans och pub i Braås men nääääääääääääääää jag ska inte gå...
Varför????? Det är inget kul när kroppen inte vill vara med. Har så förbannat ont i högerfoten och mina händer idag och ska jag dansa ska jag kunna dansa annars kan det kvitta...
Det får bli en tråkig hemma kväll istället

En preliminär startlista inför söndagen:
12.00 Nadja - Nawell
12.20 Annie - Albertino
12.40 Nadja - Belthia
13.00 Sabina - Sacke
13.20 Gunilla - Hexagon ( rider lite längre pass)
14.10 Nadja - Boscotti

//Bubbel - kollat både påskris o flagga utan att döden dö

torsdag 27 mars 2014

PLÅGAD

 
Idag har det varit en staden dag.
Fixade stallen i morse och åkte sedan iväg för tänkte hinna en massa ärenden när jag ändå skulle till hospitalet!!! Lämnade först av en massa paket på ICA, tog en titt på REAN på Växjö ridsport och det blev benskydd och två sadelgjordar - en lång till hoppsadeln och en dressyr!
Hade lite dåligt med tid men kände inte behov av så mkt saker så jag tror det räcker med dom fynden.
 
Va o skrev på papper på banken och sen full fart till sjukhuset och idag plågade verkligen sjukgymnasten mig till max. Fick nålar i nacken, axlarna och mellan skulderbladen...sånna hon smäcker musklerna med...satan vad det gör ont . I högerfoten fick jag nålar som fick sitta och vrids på mellan varven...ajajajaj. När jag var klar kändes det som jag fått ordentligt med styk och är helt mörbultad....men vet att i morgon kommer jag att tacka henne och snart längtar jag till nästa gång.
 

Det blommar överallt i trädgården...fint!

 
 
Belthia LH e: Nobel - Stanford från gårdagens ridning!!
 
Borstat massor av hästhår i kväll. Jäklar vad dom fäller
 
Du glömmer väl inte att du kan rida program på söndag med start kl 12,00.
Du har 20 min till ditt förfogande kostnad: 120:- med möjlighet att rida om delar och få feedback.
Har du inte egen häst finns Bubbel, Nian, Hex och Bosse lediga att hyra.
 
 
Har tråkigt i kväll!!!
 
//Bubbel - varit ledig idag

onsdag 26 mars 2014

KAFFE I CAFÉET

Det kom ingen och hjälpte mig att mocka idag men överlevde ändå...haha, tog lite extra mkt tid bara.
Haft privat elever på dagen och fram i kvällningen dressyr träning!




På dressyr träningen övade vi på att få till halter med bjudning, känna att dom blir jämna...man vill ju ha minst nior på dom!!! I galoppen blev det att jobba med samlingen -roligt, roligt.

Har pimpat ridhuset med några mjölkkannor idag också. Ska bli blommor i dom också....har några elever som vill träna på "farliga" saker...kan tilläggas att ingen av mina hästar så mkt som viftade på örat när dom passerade dom ...hihi.

Extra bra tycker givetvis tränaren att det bjuds på kaffe i caféet ( dvs sadelkammaren ) efter ridpasset!!

Avslutade kvällen med ett pass med Tian som idag jobbat på rakheten och stödet. Blev jätte fina serpentinbågar som asvlut - gött!!!

Borstat päls på B&B...dom har ju päls på alla håll o kanter och är just nu Fula - very fula!!!
Även Nina har lagt en halv shettlandsponny på golvet... mysigt att gosa lite med mammisarna samtidigt som dom pysslas om lite!!!

Klurar lite på hingstval i år. Har bestämt mig för att betäcka Tian men inte Bosse -vad väljer man???
Ska jag testat Common Sense igen . Gillade Comfortuna på bruksprovet men hans ext är ju usel eller ska jag ta en dressyr stammad hingst kanske???

Varit vansinnig en stund när jag äntligen satte mig för att fixa SAM. Jamen tjena i år var man tvungen att ha e-legitimation....har jag det - NIX. Visade sig att man måste ha ett privatkonto i banken om man ska få det....har jag ett sånt konto - NIX men väl 4 andra hos Banken....kunde man använda nåt av dom - NIX. Så i morgon måste jag hinna till banken när jag ändå ska in till stan...grrrr. Sista ansöknings dagen för SAM är nästa torsdag . Bra att jag alltid är ute i tid !!!

Funderar på att slinka in på Rean hos Växjö Ridsport men där är kanske väldigt utplockat redan....har ju rätt mkt prylar men det är ju alltid kul med nytt!!!

Nähäpp mot sängen för skönhets sömnen

//Bubbel - tränat galopp idag

tisdag 25 mars 2014

SKILDA VÄRLDAR

Idag har det verkligen varit en dag man inte varit direkt inspirerad pga det mkt otäcka vädret. Regn, snö, blask och en förbannad blåst - riktigt otäckt!!!

Trots oinspiration har jag varit ganska effektiv!

Haft privat elever i omgångar och mellan varven är stallen mockade!!

I kväll bor alla ALLA hästisar inne för även dom i lösdriften gnäggade och då kunde inte jag låta dom stå där ....så i morgon är ni välkomna allihop och mocka för det finns gott om boxar ;)

Mammorna var jätte frusna när dom kom in så både Lilla Mamman och Lycka fick på sig sina täcken igen....tjockmagarna får ju knappt plats!!

Hunnit med lite pappersjobb ( passar i detta väder att sitta vid skrivbordet) målat på ett bord, packeterat  o bokat frakt påTradera saker jag sålt ( snart tömt huset) pratat med försäkringsbolaget om lite brandregler och nästa vecka kommer dom o kollar lite i stallet (ihop med Länsstyrelsen)....har ju liksom stannat upp med mina byggplaner eftersom det ligger ett garage i vägen och nu är frågan om det ska bli en lösdrift där i stället eller hur gör man??? Tycker ju själv att mitt byggförslag är jätte bra men det gör väl förmodligen inte dom!! Är inte första gången vi ändra ritningen liksom....

Ikväll har jag i vanlig ordning tittat på Ryttareliten och känner mig avundsjuk på deras stall. 40 mille för Zettermans stallbygge....haha vi lever i skilda världar!!!

I morgon är en ny dag med fullspäckat program. Hoppas vi har ström!!!

//Bubbel - heltossig i blåsten


måndag 24 mars 2014

SÅ ATTANS BRA

 
Effektiva dagen!!!
Startade upp och mockade lite sen en privat lektion och sen mocka resten...frukost o kaffe + fakturering samtidigt och äntligen fick jag ihop mitt registreringskort på dömda tävlingar 2013. Bättre sent än aldrig. Har också suttit i telefon och pratat med Jordbruksverket och försäkringsbolaget mm
På em årsmöte i NVR och det gick ju smärtfritt och smidigt :)
 
 
 
Kvällen har inneburit 4 timmar i ridhuset med elever och attans vilken rolig kväll det har varit - i alla fall för mig!!!!!! Så himla kul med alla ambitiösa elever!
 
Nu ska jag avsluta med lite soffhäng en stund och värma upp min gamla kropp . Det var kallt i ridhuset ikväll (för mig - inte dom som red)
 
//Bubbel - dragit in till havren
 
 

söndag 23 mars 2014

TULLSTORP/FLYINGE TUR

 
Igår var vi på bussresa med Kronobergs varmblodsförening - ett mkt trevligt initiativ , konstigt att inte fler hakat på till den facila priset av 200:- jaja, gott om plats för oss i bussen.
 
Orkar inte lägga in bilder och filmer idag så jag lånar denna bild från Åsa Blom för den är på min Flyinge favorit Barroso. Fantastiskt flott och spänstig tyckte jag!!!
Ser ni vilka experter som sitter på läktaren till höger i bild...haha.
 
 
På Tullstorp gillade jag Zaladin MI bäst och blir faktiskt riktigt sugen på att använda honom till Diamond Rose e: Royal Diamond - Don Schuffro i år....kanske , kanske?????
Filmade honom lite och får lägga ut det i morgon!!!
 
I morgon är det ett årsmöte som ska klaras av och innan dess har jag en hel del annat som ska klaras av på fm bla en lektion. Kvällen sen är fullsketen med ridhusjobb!
...nähäpp måste få ihop en årsmötes dagordning för det lär väl ingen annan göra....
 
Idag har jag minglat på VFK som ÖD på ponnylagtävling och vi säger Grattis till BPK som vann !
Måste berömma alla deltagare på dagens tävling för mkt gott uppförande på framridning tillsammans med sina fina ponnyer.
 
//Bubbel - tagit hand om farmen hemma

torsdag 20 mars 2014

EN SKITDAG, TYP

Idag har det varit en sådär dag ...en sån där skitdag när allt i hela kroppen värker bara man andas.
Trampade fel i går kväll när jag var på väg ner till ridhuset i mörkret....behövs inte så mkt mer förrän värken är ett faktum,  ryggen känns som om någon sitter o petar med en kniv längs ryggraden.... Varit på min bassängträning och det är väl den som räddat dagen!
 
Test red min hoppsadel igår kväll. Japp som jag trodde - bäckenet hamnar i ett bättre läge, så det får bli den på Hex för mig framöver!!!
 
I morgon är det träningar mest hela dagen. Först privat lektioner och på eftermiddagen är det två grupper.
 
På lördag bär det iväg till Skåneland igen. Hingstvisningar på Tullstorp och Flyinge - en heldag med buss! I år tänker vi bara på att roa oss så ofta vi kan!!! Härligt att förena nytta med nöje!
 
Klurar lite på vilka ston som ska betäckas i år!!!
Påminner er igen att från 1/4 är ni välkomna med era ston hit för då öppnar seminstationen!
Klart ni ska betäcka i år!!!
 
 
//Bubbel - satsar på hoppning

onsdag 19 mars 2014

NYTT OCH GAMMALT

Igår var det ridhuset som gällde mest hela dagen och mest var det privatelever eller två ihop grupper! Jobbade på inverkan och med några lite delar ur program ( LA:1 ) som snart ska debuteras för en elev och några andra red igenom delar ur LA:4 man får minska ner när man är inomhus på 40 m bana men vi resonerade som så att om man kan rida det då så kan man på stor bana också...haha

Tittade sen på "Ryttareliten" på TV o näääää jag tycker inte "synd" om dessa ryttare som har folk som gör allt åt dom för att dom ska nåt toppen. Gillar programmet och har även tittat på den kortare versionen som speglar hästskötarnas slit på SVT Play.

Idag har jag agerat chaufför ut till Drettinge för en traktorhämtning och efter det hämtade jag min nya sadel som jag köpt på blocket. Mkt nöjd och den såg riktigt fin ut och var till ett vettigt pris....vi får väl se om jag ska börja hoppa nu då!!!

Betalt ett gäng fakturor och borde sätta mig och fakturera lite elever och domararvoden också.
 Out och input måste ju gå ihop :)
 Känner mig dessutom lite småförbannad på folk som inte kan betala fakturor i tid! Så trist att behöva påminna gång på gång - grrrrrrrrrrrrr respektlöst!!

Packat ihop lite saker jag sålt på tradera - gött att rensa i gömmorna och trevligt att någon annan vill ha mina saker som inte jag vill ha längre!



 
Trist väder, man har ju noll inspiration när det regnar så här. Geggigt och trist, mörkt och mulet.
 
Målat vidare på ett litet bord jag håller på att fixa till också idag.
Letar efter en rolig fåtölj också.....nån som har nån ni vill bli av med. Den ska vara vit eller svart och gärna se lite annorlunda ut och givetvis prisvärd. Kanske har du nåt i dina gömmor som du vill bli av med??????
 
Nähäpp dags att muntra upp sig med en kopp kaffe och sen kanske jag vill mocka min två sista boxar i stostallet!
 
Tjing
 
//Bubbel - tänker bli riden lite senare



måndag 17 mars 2014

SKA VI BYTA ETT TAG?

Dagen idag har varit en bra dag trots halv storm och bitvis strömlöst. Som tur väl är var jag så förberedande att jag fyllt alla vattenbaljor om i fall att och i dom lägena brukar man ju inte ens få strömlöst!!!
 
Haft elever både grupp och privat - lite som en vanligt dag!!!
 
Kasserat trasiga täcken - återanvänder givetvis knäppen mm ...snål smålänning som ju är!
 
Målat på mina projekt. Just nu håller jag på med ett klaffbord som ska fräschas upp!
 
Grrrr för mina hästisar som hoppar ur skorna på löpande band och i dag har här varit lite av hästkris.
Tur att hovis kommer i morgon bitti!!!!!



Bild från prisutdelningen i LB:1 igår Figornio LH ( e: Figaro R)

Köpt ett gäng ekstolpar- sånt kan man aldrig få för mkt av....!

Film från Nawells ( e: Weltman) ridpass i dag. Han börjar fatta vad arbetslivet går ut på...duktig hästis
 
Jag har för närvarande lite hästkris på farmen....finns det någon som har nån att låna ut till framåt sommaren i alla fall. Helst valack  med god ridbarhet och  utb i alla fall LB dressyr, om den kan hoppa bryr vi oss inte om. 155 - 165 cm. Nån vill kanske låna min fina B ponny Råsa under tiden???Hon är världens snällaste ponny - men det vet väl alla
 
//Bubbel - jobbar så mkt jag hinner


söndag 16 mars 2014

FOKUS TACK

Haft en eftermiddag i soffan, tyckte jag behövde det :) uppdaterat mig några avsnitt på ponny akuten (så snart är jag ifatt) och kollat på ryttareliten - stallet. Allt på SVT play!
 
Dömt dressyr några timmar i dag Ryttarmärke I & II, LB:1, LA:1 och MSV C:1 på klubbis i Åseda.
 
Nadde och Nian fick följa med och dom fick en blå i LB:1 och i LA:1 var domaren hård och skoningslös ( som väl alla tycker när dom får låga poäng )
 
Vi måste få ryttaren att fokusera på rätt saker när hon har en så himla fin häst att tävla. Sa att hon skulle kolla på ponnyakuten där dom i ett avsnitt gick igenom det problemet som hon har .......suck, tror inte hon lyssnade på mig ( som vanligt ) !!!
 
 
 
Undrar vad hästarna hittat på i hagarna när vi var i Skåne....två helt demolerade täcken
...dom är dyra i drift!!!

I morgon är det en vanlig dag på farmen tror jag ....god natt
 
//Bubbel- haft några fridagar


lördag 15 mars 2014

BRUKSRPOV AVKLARAT

Haft två suveränt trevliga dagar på Flyinge och sett ett antal hingstar och det känns som det går lite runt i hjärnan och man inte riktigt an hålla isär hingstarna men några som fastnade lite på näthinnan.

Gillade Bergåkras Amarant bara för han såg ut att ha kul hela tiden, vevade lite friskt med frambenen o visste inte hela tiden var han hade dom där bak men jag gillade honom ändå

Jag är ju inte så förtjust i dom där klent byggda hingstarna som inte ser ut som hingstar och hittade nog ingen jag ville betäcka med av dom nygodkända i år men visst är ex Van Vivaldi läcker!!!

På hoppsidan hittade jag desto fler jag gillade....Elliot var en hingst som jag tyckte var maffig, flott, lydig med mkt tryck i + att han hade en trav jag gillade och Uncanto di Villagana hoppade ju  läckert - tyckte dock inte var så snygg....jag vet att man kanske ska strunta i det om dom hoppar bra men jag vill ju ha allt!!!

Igår tyckte jag det fanns nån som verkade väldigt oförberedd och oriden, idag var den struken. Tycker väl att en hingst som går bruksprov ska gå att styra????

Eftermiddagens hingstklass i hoppning tyckte jag var jätte rolig att se och shit vilka godingar där fanns...Coventry, La Cross, Comfortuna VDL ( min absoluta favvo - vilka bakben) Click and Cash och inte minst Al Cendo ( som jag också blev kär i)
Kanske ska betäcka med en hopphingst i år???
Har ju kanske inte direkt några tänkbara ston????

Hingstklassen i dressyr var mest pinsam tyckte jag....jätte besviken på Highcruiser och bara tre stater i klassen ??? Vill inte dressyr hingst ägare locka oss stoägare?????

Nähäpp nu är jag sjukt seg och ska försöka masa mig uppför trappen och lägga mig .

I morgon bitti är det Åseda och döma en klubbis som gäller!!!

//Bubbel - finare än alla bruksprovs hingstar

torsdag 13 mars 2014

NADDE NEEDS HELP

Nadde behöver en hästskötare på söndag - finns det någon som har tid att avsätta några timmar på tävling med dom. Följa med och hjälpa henne att göra iordning kräket!!!
Hojta till om du har tid och lust!!!

SKRATTA ÄR NYTTIGT

I morse fick Daisy gå på tur med sin "hundrastare" - tänk vilken tur hon har som får mysiga promenader!
Själv for jag till staden efter jag mockat hälften av boxarna på min vanliga torsdags tur till sjukhuset. Trist att behöva orka dit men tiden där är guld värd för resten av veckan.
Passade på att äta lunch med en kompis och det blev mkt skratt och sånt är också bra för kroppen!!!
När jag kom hem igen var stostallet kvar att mocka - konstigt men  ingen hade fixat det när jag var iväg....
Blev en ganska sen kväll i stallet men det gör inget för det är rätt mysigt att gå där och fixa och dona!
Nähäpp nu är det dags att hoppa i bingen för i morgon är det Skåneland och två dagar på Flyinge som gäller.
 
//Bubbel- haft en vilodag
 

onsdag 12 mars 2014

BLING BLING

Nytt blingbling , gissa till vem....????

I dag har det varit en heldag i ridhuset , ja helkväll också!!

Först privat elever  sen dressyr träning i grupp. Idag blev det en hel del förvänd galpp. Haft privat elever i kväll också. En med egen ponny och där la vi in lite delar ur LB:1 och LA:1 som hon ska tävla på söndag i Oskarshamn. Avslutade med ett hopp pass ...eller jag så mkt hopp blev det inte då hästis var i en helt annan värld. Ibland blir man inte klok på dom små djuren o undrar vad dom har innanför pannbenet. Man galopperar fram till hindret och sen tar liksom bensinen slut och hjärnan flyter ut nån stans....suck, suck , suck
Dagens guldstjärna får i alla fall Bosse som var jätte fin på sitt pass !!!

Fått hem några nya höbalar i kväll. Lite trist när mitt egen producerade foder är slut och man måste köpa. Trodde faktiskt det skulle räcka i vinter men eftersom jag har rätt många balar igång samtidigt så går det åt en hel del. Vill att mina hästar ska ha fri tillgång ute

Känner mig jätte frusen nu och har precis tagit en kvällsmacka, längtar efter sängen.
I morgon blir det staden som vanligt på torsdagar. Less på att åka dit!!!
Sen ska jag packa väskan för på fredag är det skåneland och bruksprov som gäller!!!
Därefter är det bara hem och tagga döma dressyr på söndag. Fullt upp!!!

//Bubbel - gillar presenter

tisdag 11 mars 2014

MAGISAR

Tog förmiddags kaffet och kollade lite härstamningar....mums för avelsnörd
Dagen idag har enbart bestått av privatlektioner och det ger ju mig möjlighet för eget trimmande.

Idag kunde jag faktiskt sitta ner i traven på min älskade gula hästis. Vet inte om ni fattar hur glad jag är för det för det är evighet sen jag kunde det....tänk om, tänk om jag faktiskt kan börja rida lite mer vettigt nu igen. Jag håller mina tummar men ropar inte hej. Vill ju så jätte gärna kunna rida/träna/tävla igen och är förbannat trött på en kropp som hela tiden motarbetar mig.
Men just idag är jag på topphumör och har visslat och trudiluttat mest hela kvällen
 
Fotade fyra mamma magar vid kvällsinsläppet. Skrapat massor av päls på dom också, dessutom blev det lite mysmys samtidigt.




 
Vårpyntat lite vid ridbanan, får man sätta påskfjädrar redan nu??? För i så fall vill jag det...

 
I övrigt har det varit lektioner med sitsträning i dag = träningsvärk ( hoppas jag)
 
Precis kollat på Ryttareliten på TV - bra program !
 
//Bubbel - världens bästa handikapphäst

måndag 10 mars 2014

VÄLKOMMEN TILL SEMINSTATIONEN I LILLA HEDA

HÄRLIG SOL o hästarna bara njuter (jag också) tagit förmiddagskaffet sittandes ute på trappen efter första träningspasset med en privat elev. Nu lite pappersjobb och lite mer mockning på det innan det är dags för fler elever innan dagen är slut!!!

Nu har årets bruksprov börjat och ska försöka hålla lite koll på det har jag tänkt...ligger ju inom ramen för mitt intresse för tänkbara kandidater att betäcka med. På fredag och lördag styr jag själv kosan mot Flyinge för att insupa lite atmosfär!!!

Priserna för semin här är nu satta och dom hittar du på min nya hemsida
www.stall-lillaheda.se
Har du några frågor eller vill boka in ditt sto är du välkommen redan nu.
Vi drar igång med semineringar 1/4 i år och jag jobbar ju med färsk transporterad semin och vi hoppas på lika god dräktighet i år som tidigare år.

Stona är bra runda nu men har allihop ett tag kvar. Fyran, Diamond Rose och Lycka är beräknade i slutet av maj och Nina i midsommar tid.

Måste fundera lite på vilka jag betäcker i år!
Fyran är solklar som tävlat klart liksom Nina som börjar bli till åren och ger fantastiskt fina fölungar.

"Lilla Mamman" är jag mer sugen på att sätta igång och se om hon håller för lite mer ridning men det är ju då också en chansning att sen kanske stå med en tom märr som inte rids - lite svårt val.

Lycka ska få fritt och tävlas istället och gå i verksamheten såklart. Hon är ju inte äldre än att hon kan få fler föl senare om allt går som det ska...

Sen klurar jag lite på om Bosse eller Tian ska betäckas men i så fall med vad och vem av dom - en ska tävlas??????

Svårt, svårt men också roligt att klura hingstar

//Bubbel - lullar väl på som vanligt

söndag 9 mars 2014

INGEN RAST...

Harvat ner det nya gruset på utebanan idag ....gick rätt bra med bilen men fick kratta alla hörn för hand = muskler !!! Nu ska jag bara sätta upp nya bokstäver så är banan laddad för vårövningar!!!


Haft systrarna L på träning i em. Säger väl Grattis till F igen som visade sig fylla år idag. Hoppas hon får lite träningsvärk i present. Hex och Nian skötte sig utmärkt och lite krumelurer red vi allt !!!
Det är så himla gött väder o ljust i ridhuset....åhhh man blir på så gott humör!!

 Nån som är i behov av bett????
Det översta här är helt nytt m tags kvar."Gold Medal"  Mässing 13.5 cm - 125:-

Pessoa 11.5 cm , knappt använt 100:-

Har en hel drös med bett jag inte använder så behöver du nåt - hojta till. Finns bridonger, stänger, vanliga bett mm mm.
 
Dessutom säger vi Grattis till Sixxtus LH e: Cortus - Stanford u: Amyzetta LH som plac som 2:a resp 3:a i MSV C idag. Nu ser vi fram emot MSV B debuten.
 
För dig som letar häst finns här ett par släktingar till salu :)
 
Nä nu ska jag ta kväller
 
// Bubbel - haft en vilodag

lördag 8 mars 2014

NU FÅR DET VARA NOG

Nu får vi minsann ha firat klart våra födelsedagar för detta år..mkt tårta har det blivit och igår kväll åt vi en god middag och umgicks med dom bästa...
. Drack tom en hel öl...haha.
Snäll måste jag varit för jag fick presenter av både elever och bekanta. Ska ta mig en dusch med min duschkräm. Krydda en god middag som får intagas till ett glas vin med mina luktljus och fina blommor på bordet. Kanske har jag på mig mina back on track handskar när jag kollar mello ikväll....haha!! Tack alla goa för presenterna!

 
 Åhhh snart är det földax - no nix not denna fetmage innehåller bara mat. Pinsamt Bosse!!!
Ett antal timmar är tillbringade i ridhuset både i går och idag och några i morgon ska det bli också. Det gillar Sopis - man får sova så gott i sitt favvo hörn då!!!

Nadde har tömkört Bosse på sitt lilla vis i dag ( med longerlinor som tömmar)
Själv tog jag en ridtur på min bästa Bubbla i em !
Nawwis är utsläppt i lösdriften och genast fick vi ett brunstigt sto ( Tian) hoppas dom ska hålla sams, inte skada varandra utan det ska funka i gänget!!!
 

Vi tackar också Lottpotta för denna gång och hoppas hon kommer tillbaka snart . Tiden går så himla fort när man har roligt!!!
 
Nähäpp nu soffan. Hejjar på Sanna i kväll för jag ska minsann se mello !
 
//Bubbel - lite lat
 
 

torsdag 6 mars 2014

RIDA ELLER DANSA?

Idag har vi kunnat rida lite ...hästisarna blev ju vaccinerade i början av veckan och har pausat några dagar . Men eftersom jag har snälla elever finner dom sig i att byta riddagar så vi får ihop det!

Vi har haft lite "mamma mys" i kväll. Attans vad dom fäller. Låter dom gå utan täcken nu ett tag när det är lite soligt....tja prinsessan Fyran får väl ha sitt ett tag till , hon är ju inte lika van bonnhäst!
 
Igår fyllde Päran år och idag åt vi den sista tårtan....hoppas jag får tårta i morgon när det är min tur att fylla :)


Ohhh vilken fin täckning han fick i present...haha. Hoppas jag får finare presenter !!!!!
 
Varit o bassäng tränat i dag....är så himla less på att åka till stan hela tiden, är ju där på tok för ofta!!!
I kväll valde jag mellan dansträning och ridning - jag valde det senare!!!!
 
I morgon har Lotta lovat att jag ska få sova så länge jag vill....undrar när jag stiger upp då??????
 
//Bubbel - gillar matte tid