måndag 31 oktober 2016

TJOHEJSANHOPPSAN

Måndag och den startade som vanligt med bassängträning och den behövde min gamla stela kropp....då blir den glad!

Var sen och köpte mig ett par kängor som ska vara åtminstone lite vattentäta. Det lär vi väl märka framöver...först ska det i mina specialtillverkade sulor när dom är klara om 2 veckor.


Det snöade lite i kväll....ska det bli vinter nu???

Ikväll har vi haft markarbete. Bommar på volt, bommar i galopp och rysligt pigga hästar!!!

Tömkört en häst och longerat en annan.

//Bubbel - busigast


söndag 30 oktober 2016

ELMIA MINGEL

Idag har vi varit på utflykt till Jönköping och ELMIA. Det var en himla trevlig tillställning som jag hoppas kommer fortsätta fler år. Lagom långt att åka, gott om folk, lagom mkt mässa men vi är ju tröttsamt tråkiga när vi åker iväg för vi är rysligt rastlösa och orkar inte sitta still och kolla speciellt länge nån stans men vi såg 1.50 hoppning en stund och GP Kür iallafall fram till första pausen.

Nåt annat som var riktigt roligt för en sån där avelsnörd som jag är och nåt jag inte hade en aning om var att min Lycka har en helbror som går GP....han heter Kaskad och tävlade idag. Det var av en tillfällighet när jag kollade på stammen på hästen och tyckte det var lite roligt att han var e: Bernstein - Magritte precis som hon....var ju tvungen att googla den genast och dom var ju helsyskon. Tänk att jag missat det , jag som brukar ha koll. Nu var han väl inte nån av dom största stjärnorna för dagen men kul ändå för det är minsann inte alla stostammar som ger GP hästar!!!

Kom billigt undan på shoppingfronten. Höll mig i skinnet. Inte illa. Ville ha schabrak men höll i plånboken. Duktig de luxe

Träffade en hel del trevliga bekantskaper idag också och det är ju alltid roligt !

Nu sova - lång dag i morgon!

//Bubbel - alltid ful på bild ovasett grimas eller inte

lördag 29 oktober 2016

PRUTTHUND

Dagen som inte alls blev som det var tänkt.

Skulle dansat TangoFox  på kurs i dag men vi fick åka till Ljungby igen. Städat, fixat mat, klippt gräs, tagit in trädgårdsmöbler, gjort huset framkomligt för rullator och krycka. Eliminerat hinder så gott det går och gjort huset barnsäkert för vuxen helt enkelt...

I morgon ska det iallafall bli ELMIA tur är planen. Bilen går early in the morning men först ska stallet fixas så man slipper det sen på kvällen!
Är i behov av en nöjesdag, en dag utan måsten....just nu känner jag att jag inte räcker till nån stans. har ständigt dåligt samvete! Jag vill ju vara bäst och super woman som styr upp och hinner allt men jag är ju inte alltid det!!!

Hästarna var intagna i kväll när vi kom hem och det var ju skönt att bara kunna natta dom för hungriga är dom alltid :)
Göta var apsur för att hon hade blivit kvarglömd ute och så behandlar man minsann inte en getdam!

Som grädde på moset denna dag pruttar Sopis det värsta han kan snarkandes under soffbordet .....Leeeeeeeeeeeeeeena , vad åt han när ni var på skogstur idag?????

//Bubbel - blev inte bortglömd i hagen




torsdag 27 oktober 2016

MAN HINNER INTE FÖR DET ÄR SÅ MKT ANNAT SOM SKA HINNAS

Uppe och yrade tidigt eftersom jag hade bokat H-M-S vid 8.30 och ville ha ut hästar och rätt hästar inne och avborstade!

Direkt jag klev ut på trappen såg jag att två hästar var i fel hage och det fattades en staketbit så det blev både hästflytt och staketbygge. Ogillar när dom ställer till det och ger mig merjobb.

Stallen är mockade, höpåsar är fyllda omgång ett, vatten påfyllt omgång ....man får fylla i många omgångar så det hinner rinna till i brunnen mellan varven. Dock åker vi fortfarande på och hämtar vatten i tankarna i bilen men jag är verkligen inte sugen på att borra så vi kämpar på!

Två hästar genomgångna och tillfixade av H-M-S och det kändes bra att dom fick behandling även om det inte är några stora saker men det var precis dom sakerna jag trodde....min magkänsla brukar vara rätt och det är skönt att ha det ögat för sina djur!

En tappsko idag men det har hovslagare Johansson redan fixat så det förhoppningsvis klarar sig lite. Det är jobbigt att inte ha sin ordinarie hovslagare tillgänglig!

Hunnit rycka två manar och mammahästarna ser helt klart mer presentabla ut med  fin frisyr. Dom uppskattar att man pysslar lite extra med dom och inte bara gosar med barnen. Wille har kommit på att borstning är superskönt och nu stannar han på stallgången vid kvällsinsläppet och väntar på  rykt! Bertil tycker att två borsttag och lite halskli är fullt tillräckligt när han är mer sugen på kvällisen!

Hagarna har fått nya balar men det är ju fasen vad det går åt mat åt hästarna när dom ska tugga hela dagarna. Dom lämnar knappt balen på hela dagen!

Klurar lite på hur jag ska ha hästarna i stall och hagar nu när alla är hemma för att det ska bli smidigast och gå snabbast att släppa ut/in och dessutom ska samtliga trivas med sina grannar både inne och utomhus!
Vilka ska gå i gamla lösdriften i vinter???

Inte hunnit klippa några hästar men dom jobbade på fint ändå...
Önskar att dygnet hade lite fler timmar :)

Nu ska jag se på Svartsjön

//Bubbel - tillfixad kropp


onsdag 26 oktober 2016

TVÅ KORTHÅRIGA BERNSTEINARE

 Klippt två Bernstein hästar i kväll som avslutning på dagen, hade hoppats hinna fler men två är bättre än ingen. Det är ju en dag i morgon också :)

Nu tillbringar Sopis kvällen snarkandes nära elementet....

Själv tänker försöka jag byta hårfärg och det kan ju sluta hur som helst!

//Bubbel - hårlös

VILL DU FÖLJA MED???

Härlig dag, underbart väder. Dock ogillar jag att mina vattenslangar har frusit men i övrigt kan man minsann inte klaga! Idag är väl hästarna tillräckligt torra för att jag ska kunna klippa några av svettbollarna....
Igår kväll var dom små ruffstrollen lite väl taggade vid ridning och det skuttades en del. Det märktes att det var väderomslag på G.


På söndag tänker vi åka till ELMIA och kolla läget och tävlingarna. Om nån vill följa med finns 1 -2 platser i bilen så säg till om du vill hänga med oss!!!!

//Bubbel - gillar kall luft och glada luftsprång


måndag 24 oktober 2016

3x6

Regn, regn, regn. Har i och för sig "bara" 6 hästar som är täckade men det innebär ändå att jag för närvarande har 18 täcken igång på rullande schema för det tar sån tid att få dom att torka. Överallt hänger det täcken på tork och man får slussa dom från avrinning till torkrum i etapper. Nä just regniga höstar är inte högt upp på min favvolista!!!

Tur att alla är fina att rida så man har nåt att glädjas åt iallafall.

Diamonds Zixxaq LH växer men inte i takt nån stans. Fast han är go ändå och alltid Busig. Idag har han tränat både inne och ute Bertil

 Det har inte gått fort men han jobbar på det Boriz. Nu saknar hans täcke bensnören (för dom är tydligen goda att suga på) och diverse hål  börjar dyka upp!!!

Hans ryttare påstod i dag att ridning är svårt....va, är det????


Gul häst for ikväll omkring i  hagen så blodvite uppstod och en stor bit av hoven flög sin väg. Undrar när den där galningen ska bli mogen och sluta bete sig så dumt????

//Bubbel - icke normal

söndag 23 oktober 2016

GULA KASSAR

Idag blev det utflykt i många timmar med Sus , Rebecca och Jessica.....


Blev två nya regntäcken för det går ju åt just nu!
Ett bajsbrunt och ett rååååååååååååååsa....kan det bli finare en regnig dag???
Dessutom har jag köpt julklappar och julpynt och lite annat också. Inte alls svårt att shoppa saker och man blir ju lycklig för stunden.
Nu är jag dock otroligt seg i både kropp och knopp. Såg på stegräknaren att det ger betydligt färre steg att shoppa än jobba hemma men fötterna blir trötta på ett helt annat vis men hur eller hur har vi haft en trevlig dag!!!

Nu ska jag soffhänga en stund

//Bubbel - shoppohollic

fredag 21 oktober 2016

SKA VI SLÅ VAD???

Full rulle på farmen hela dagen men aptråkigt väder. Det hänger hur många dyngsura täcken som helst i hela stallet och ALLT är blött, lerigt och kletigt.

Måste nog snart fixa en bättre parkering för bilar för vissa kvällar är det mer än trångt eller får dom som kommer styra upp lite bättre hur dom parkerar!!!

Hästarna har fått jobba för brödfödan som vanligt och instruktören har dessutom blivit mutad av en mamma med en burk kakor :)

Ikväll var det en spekulant också på Winlight som var planerad att åka hem till sitt idag. Kändes som en bra provridning och dom skulle höra av sig inom kort! Det är en superfin häst!

Nu är jag mätt och go men varm tror jag inte jag blir denna dag....jisses vad jag är frusen!
Måste gå och lägga mig hyffsat tidigt för i morgon ska jag till Ljungby och hjälpa pappi.

Sätter en peng på att Boriz täcke är i strimlor i morgon men den som lever får se?!?!?!
Han är ju specialist på att demolera pyjamasar

//Bubbel - fick en helt ny pyjamas


torsdag 20 oktober 2016

MARODÖRER

Jag väljer alltid rätt dag för att hösta hagarna men hade god hjälp av den gule gentlemannen! Hade planerat att klippa hästar men vädret gjorde att det fanns ju inte en torr kuse i sikte så då fick det bli hagbygge....man blir blöt en sån här dag!

Mocka, mocka , mocka.....det är verkligen inte roligt när det är som ett träsk hos vissa hästar - varje dag!!!

Det är höstigt ute!

Idag tog vi hem dom sista hästarna så nu är flocken samlad på hemmaplan. Dessa två har gått längst på bete och näääää det har minsann inte gått nån nöd på Eliza & Amarettwo!

Det finns två yngre förmågor som ligger på minus. Dom har gått all in på staketet vilket tog oss ett par timmar i kvällens mörker att fixa till. Det måste varit nåt som skrämt dom. Nu är det fint som attan igen!!! Men dom var gratis ett tag dom rackarna.

Winlight var jätte fin att rida idag och hon var också ute på skogstur.

En vanlig dag på farmen.
Nu ska jag kolla på Svartsjön....det verkar spännande!

//Bubbel - staketbyggare

onsdag 19 oktober 2016

KÖTTLEVERANS

Onsdag och det är ett mörkt mörker ute och lite duggregn, trist!
Vanlig jobbedag men unnade mig själv lite ridning på en styck gul häst eftersom han var ledig.
 Tömkörde en styck svart häst som avslutning nu i kväll.


Fick en hiskeligt stor älgköttsleverans. Usch gillar inte älg men offrade mig och har gjord en köttgryta....den blev faktiskt godkänd och ätbar 
Lagt lite kött i frysen och så har jag ju vänner och bekanta som gärna ville ha. Puh tur!!!
Hoppas man blir bjuden på god mat hos nån ;)


Nu soffhäng

//Bubbel - mkt bra gammal häst

LEDIG PLATS I UTEBOX 550:-/MÅN

http://www.stall-lillaheda.se/337035541

Om du letar stallplats så ta en koll här :)
//Välkommen

måndag 17 oktober 2016

KÖBILDNING

Hatar köerna när man åker till staden. Var ute i god tid i morse men kom jag fram i tid....Nix. ogillar vägarbeten!!!

Vann iallafall i "lotteriet" och fick gå på bassängträning fram till jul iallafall bestämdes idag. Jag tackar och bockar!
Var en tur på Granngården och köpte vintervantar och hästmat!
Egentligen var det ett hönät för rundbal jag sökte men det fanns ju inte!!

Ikväll har jag haft privatlektion och gruppträning och mitt i alltihop en spekulant som provred!
Alltid mkt på programmet men en finfin dag !!!

Vet inte om jag ska avsluta dagen med att stänga toalocket 32 gånger, borsta tänderna två gånger, trycka på lyseknappen till övervåningen 3 x 4 gånger och traska uppför trappen baklänges.....sånt kan ge tur har jag hört  - behöver det inför morgondagen

//Bubbel - har en knäpp matte

WINLIGHT SÖKER SERIÖS KÖPARE OMGÅENDE

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=981505&inriktning=&typ=

Då köparen plötsligt inte skulle ha Winlight som kan besiktigas redan i morgon tisdag då veterinären kommer hoppas jag att nån annan seriös intressent nappar på denna supertrevliga lilla häst som är otroligt vacker, trevlig och passar både dressyr och hoppning.

Hon finns att provrida här tom denna helg sen åker hon hem till uppfödaren igen så passa på nu i veckan!!!

söndag 16 oktober 2016

MAN BORDE HÅLLA SINA PLANER

Idag var min plan att bara softa....hoppsan, glömde det och hela dagen gick i stallet och var inte klar förrän det var mörkt ikväll. Tiden bra far iväg när man har roligt och umgås med folk!

For iväg för att handla på ICA så vi kunde laga middag. Var visst lite sent ute och blev nästan utslängd för dom hade stängt vid 18. Jag var väl där vid några minuter i...jaja dom ville gå hem sa dom!!! Borde blivit glada för att dom tjänade nästan 800:- på dom fjuttiga minuterna.

Fick vattenleverans av bästa Sus som lånat mitt hästsläp. Många dunkar. Mkt bra!
Vi bestämde att vi ska åka på utflykt , frågan är bara när????? Måste bli snart!

Flyttat om hästarna lite och nu bor mammor och barn i stostallet + Lycka.
Flytten av lilla "Leffe" hade gått utmärkt och hon har redan hittat nya vänner. Saknar henne!!

Börjat frisera Lillamamman men där finns ju gott om man att ta av så fortsättning följer.
Lille Wille har hittat en borste som föll honom i smaken och i kväll blev jag knappt av med honom när vi gosade!

I morgon ska det jagas veterinär för besiktning men det lämnar jag åt köpare!

Nu är jag mätt , trött, slö och ska kolla lite på Johan Falk innan det är sovdags.
I morgon är det en ny dag!

//Bubbel - vill ha en vinterjacka

lördag 15 oktober 2016

LEFFE HAR FLYTTAT HEMIFRÅN

Idag har Leuphoria LH e: Heston For U - Bernstein flyttat hemifrån till sin nya familj och en framtid som dressyrhäst. Hoppas jag får följa hennes äventyr... Resan hade gått bra har vi fått info om och mamma Lycka tyckte nog mest det var skönt att föltiden var över för denna gång och hon nu får ha all mat för sig själv! 

Ikväll har jag varit i staden och umgåtts med goda vänner och vi har varit och käkat på Fyra krogar och umgåtts ett antal timmar. En väldigt trevlig kväll! Inte så ofta vi ses men alltid lika roligt!



Dagens Grattis går till min uppfödning Sixxtus LH & hans pilot som vann en MSVB:5 i Mantorp. Det blev en 5:e plac i MSVB:2 också. Härligt att dom är på G igen!

Nu ska jag sova sjukvartitimmen . Godnatt

//Bubbel - tröttmössa

fredag 14 oktober 2016

JÄSS VA BRA

Full dag!
Knaster är kastrerad, Nitro får vara hingst ett tag till.
Leuphoria dvs Leffe är beiktigad UA och kan nu flytta till sitt nya hem. 
Hon får guldstjärna i uppförande.
Samtliga föl är vaccinerade.
Wilma och Diamond Rose är kollade på + 90 dygn och båda var fortsatt dräktiga. Vetto kände på Wilma för två veckor sen när hon fixade tänder men då hittade hon inte nått för allt var så långt ner att armen inte räckte till - i dag gick det bättre  med ultraljud och jag slapp vara ledsen över att hon skulle vara tom ....såg en fin dressyrhäst. Nu gläds jag åt att alla fyra stona är dräktiga på minst 90 dygn och jag längtar till våren! Vinter skynda snabbt förbi!!!


Brunnen är rensad på slam eller nåt....gör allt för att vi ska ha vatten....helst billiga varianter! Vet dock inte om detta hjälpte nåt nämnvärt men har knappt använt vattnet idag eftersom det är så grumligt än! 


Ikväll blev det Tai från Klavre. Mums.

Tror jag lyckats fixa min telefon...tack till en av mina tekniska elever som trodde jag tryckt på stör ej i inställningar ....kan ha varit så för nu har tre stycken kommit fram när dom ringt i kväll...

Nähäpp nu ska jag sova för i morgon är det mkt på schemat och på kvällen ska jag ut på galej i stora staden!

//Bubbel - trött och lite kall

torsdag 13 oktober 2016

DEAL OR NO DEAL

Gjort en deal i kväll på en styck häst. Handslag är ju det som gäller... Tror både jag och den blivande hästägaren blir nöjda med den. Sen är inget sålt förrän besiktning är klar och pengarna finns på kontot. Men häst och ryttare passar iallafall mkt bra ihop och det blir roligt att följa dom om det blir affär!!!

Fixat höstpyssel och tagit in alla trädgårdsmöbler men det är ju inte dåligt att kunnat sitta ute till i mitten av oktober och fika. Plockat mängder av fallfrukt. Hästarna gillar ju äpplen

Idag har jag inte friserat hästar utan idag var det Daisys tur att få höstfrisyr!

Tillbringat trevliga timmar i ridhuset.
Fick skynda mig in så jag hann kolla på dokumentären om Sannex på TV, hann nästan se hela. Var ju evigheter sen jag dansade - måste bli ändring på det! Ge mig lite mer tid och energi!

Ont i min rygg - ogillar.

I morgon är det veterinär som gäller. Kastrering, besiktning, vaccinationer, 90-dygns koller.
Om nån har tid att hjälpa till från 13 tiden med kastrering mm får ni gärna hojta till!!!

Nu mot sängen
//Bubbel - not for sale


onsdag 12 oktober 2016

SNART BLIR DET KNIVEN

Förmiddagen har bestått av unghästträning. Ett och tvååring har fått bli longerade och bekantat sig med bommar i ridhuset. Tvåårig D ponny fick hoppa några hinder på 75 cm som mest. Skött sig exemplariskt och är nyfikna, pigga och glada. Visst är "KalleKnaster" fin. På fredag blir han valack stackaren men det lever han i ovisshet om...

Hunnit klippa Hexagon och drog av sisådär tio kilo man också.....tror han har tjockas och fluffigast man i världen och inte ett strå ligger på rätt ställe hur man än försöker. Gullig är han iallafall.

Borstat och tränat lite med fölen på kvällskvisten. Wille fäller nåt helt förskräckligt. Nu gör han sig av med all krullepäls han har. Tror aldrig någonsin jag har haft ett föl som fäller som han gör och definitivt inte vid denna tiden på året.

Som sagt har det inte varit svårt att få denna dag att gå heller.

Nu har jag kollat lite Bonde....vet inte vad jag tycker om det i år. Trist med samma människor i alla program .....finns det inga andra att använda???

//Bubbel - fryser


tisdag 11 oktober 2016

TINGAD

Fina och väldigt trevliga Winlight är nu reserverad åt kund och inväntar besiktning och om allt går som det ska flyttar även Leuphoria LH till sin ägare denna helgen. 
Hon är ändå inte intresserad av sin mamma längre! 

Ute är det kallt och blåsigt idag och inspirationen står inte direkt på topp. Därför har jag "roat" mig med lite fakturering inne nu på FM . Idag eldas det i kaminen! Höstigt!

Idag fick fölen guldstjärnor vid utsläpp..... plötsligt händer det!

Nu är jag dock tvingad att ge mig ut och göra lite nytta - typ skotta skit och ha träningar....fast inte samtidigt. Ska låta några yngre förmågor skutta lite i ridhuset också. 

//Bubbel - skuttar både med och utan hinder

måndag 10 oktober 2016

EN DUNK VATTEN

Idag var det plask i värsta farten i bassängen, nästan så man kände att man blev svettig trots att man är i vattnet! Tog sen en snabbfika med en av mina ridelever och därefter till sjukgymnasten som satte nålar så nu är jag ordentligt svullen i nacken och skulderbladet. Trots det känns det bättre. Sa i dag att min kropp varit lite bättre ett tag....skulle aldrig sagt det för nu i kväll har jag jätte ont i mina fotisar.

Tillbringat kvällen i ridhuset och det är roligt att se när hästar och ryttare får till övningarna på ett bra vis. Jag är jätte glad i mina fina hästar som glatt jobbar på och alltid är okomplicerade.

Mindre kul är att i kväll tog vattnet helt slut i brunnen. Idag har jag inte ens använt mkt vatten men när vi skulle fylla lite i baljorna i hagarna så hörde jag att det började hacka i vattenpumpen och nu är det slut, tomt, finito och det finns väl ingen återvändo utan det blir till att bita i det sura äpplet och borra. Ogillar mkt men det går inte att vara utan vatten med alla djur!

Ni får väldigt gärna ta med er vatten när ni kommer hit. Varje liter är värdefull!!!
Det är kämpigt nu!!!

Fölisarna är lite på minussidan....dom gör inte som deras matte säger utan utforskar världen på sina egna små vis. Leffe har inte minsta lust att följa med mammi till hagen på mornarna men får guldstjärna i att bo själv när morsan är på jobbet. Wille gör lite som han har lust och undersöker det mesta i stallväg varje kväll. Han vill inte bo med morsan längre. Nu är han ju inte så gammal så ytterligare ett tag till får han minsann gilla läget. En elev frågade om han var gratis i kväll och just då var han faktiskt det ;)
Bertil han busar som han brukar!!

Nä nu är jag trött

//Bubbel - boxdörrsbankare

söndag 9 oktober 2016

TOPPSÖNDAG

Idag fick vi sovmorgon...var jag sovtrött då???? Svar nix men det var gott att ta långfrukost och slappa lite i soffan utan att jäkta. Sen har det dock varit full fart hela långa dagen. Hästar är ridna, en miljon höpåsar packade, massor av skit skottad, haft lektion, spekulanter (där jag bra kollade av nyfikenhet för hästen var inte vår) haft trevligt ridbesök, tagit hem hingstarna från betet, byggt staket och flyttat om hästar i hagarna här hemma så det ska vara lungt och japp det blev minsann mörkt och kväller innan jag var klar idag också!!! Haft en förbaskat trevlig dag trots regn och rusk....eller kanske därför. Vattentillförsel gillar vi!!!


  Två av fölisarna pass har kommit - dyyyyyyrt!

Åhhhh vad jag gillar denna!!



//Bubbel - fick nödmatas då det togs galna galopper i hagen

lördag 8 oktober 2016

LÅNGEDAG

Var uppe i ottan idag och slängde ut hästar, for sen till Vimmerby för att första vara överdomare och sen döma lagklass LA:3. Att vara ÖD är dötrist och kallt och att döma är alltid lika roligt! Var iväg lite drygt 10 timmar. 

Hemma ikväll tog jag bra in hästar och nattade dom sen fixade jag lite käk samtidigt som jag kollat testridning på fyraåringar på Flyinge (websändningar är mkt bra). Charlotte Dujardin är ju helt fantastiskt duktig på att rida och prata så alla förstår det där med ridbarhet och vart hon vill komma med hästen.

Lite roligt var det ju att hon gillade Touchdown e: Quarterback - Sack (som Lycka är dräktig med) han kom till slut 4:a i finalen med 8,5 & 9 av henne. Ridbar hingst. Lite roligt också eftersom en och annan förståsigpåare att talat om för mig flera gånger att den hingsten är inget o ha...tråkig och alldaglig och inte så bra gång och en sån man använder om man vill föda upp "vanliga" hästar....själv känner jag att han nog passar utmärkt till mitt sto och sådär jätte alldaglig är han nog allt inte....hahaha!

Fine Quarton (som är syskon med min Diamond Rose) hejar jag alltid lite extra på och han vann ju även i år som 7 åring idag. I fjol vann han sexårsbreeders och har även gått UVM i dressyr hela tre gånger. Tror bestämt att Knaster ska bli lika bra :) han ska bara växa klart och träna lite innan!



Nu är jag aptrött och måste nog sova tidigt. I morgon är jag lovad sovmorgon....undrar vad som inträffar då så den blir förstörd???? Väck mig helst inte!!!
Usch vad jag fryser!

//Bubbel - hållit ställningarna hemma under dagen


fredag 7 oktober 2016

FREDAGSFYS MED FREDAGSMYS

Idag har det varit elever från tidig morgon till sen kväll och en del har hamnat på bild och andra inte, vissa hästar har jobbat dubbla pass.
 Avslutade sen kvällen med spekulant på Winlight som var här för andra gången.
Här har vi inga 8 timmars jobbdagar....men strunt idet när man har så trevligt på jobbet !!!










Fredagsmys efter fredagsfys - en Freda i Heda helt enkelt!!!


Nu ska tanten sova för 09.00 ska tanten vara i Vimmerby och döma dressyr i morgon. Godnatt!!!

//Bubbel - dubbelarbetande

onsdag 5 oktober 2016

HOPP HOPP

Om gårdagen bestod i mest magont har denna dagen varit som vanligt och med betydligt mer energi!

Fått gjort lite av varje i blåsten både inne och ute.

Plockat in och stängt igen loppisen för i år. Hade tyskar där så sent som igår som shoppade nåt för det låg en slant i burken...men nu är dörren stängd för i år och man får leta upp mer i gömmorna under vintern för där är ett mkt bra ställe att avyttra sånt man inte behöver!!!

Nadja red Winlight på förmiddagen och idag var det skutt över små bommar som gällde och nu sitter galoppfattningarna riktigt bra. Sagt det förut , säger igen....det är en jätte trevligt liten häst. Kommer en spekulant på fredag kväll, dom har ridit henne förut en gång.

Själv har jag haft privatelever i omgångar och det är jätte roligt att hålla träningar så då man kan jobba lite annorlunda än i grupp!
Fick förfrågan häromdagen om man kan rida privatlektioner på mina hästar och svaret är JA självklart. Dom ställer gärna upp!!

Fakturerat stallhyror och lite ridlektioner en stund tillsammans med kaffekoppen!!

Usch vad det blåser och är höstigt nu. Gött med ridhuset!

Nya balar utsatta i hagarna....djuren äter konstant!

//Bubbel - jobbat kvällspass, fick bo inne



tisdag 4 oktober 2016

SKITMAGE HELT ENKELT

 Vad är det för fel på min mage??? Känner mig ju dålig mest hela tiden. Magont och illamående....jag är verkligen trött på det nu. Hate it!! Orkar ju knappt jobba....


Nu kryper jag ner under täcket i soffan

//Bubbel - med magont

måndag 3 oktober 2016

DET FINNS HOPP

Måndag är lika med plask i bassängen. Ett mkt bra sätt att starta veckan

Det var knökfullt i parkeringshuset och inte lätt att hitta en plats men plötsligt vinkade en gubbe att han skulle åka iväg....han hoppade ur bilen och gav mig sin parkeringslapp som han hade flera timmar betalda på....han gjorde min dag! Det finns hopp om mänskligheten och tänk vad en liten gest kan göra en annan människa glad. Tack lilla gubben!!

Ikväll har Lycka gått med på lektion och Leffe tillbringade tiden själv i boxen. Leffe cool och Lycka glad att få vara med i "rätta" ridgänget! Galopp var ju extra roligt!

En ny elev i kväll och det är ju alltid roligt. Nya elever både i morgon och onsdag också....härligt när det händer grejer!!!

Nu är jag trött

//Bubbel - sover med täcke

söndag 2 oktober 2016

GE MIG FLER TIMMAR

Det är sanslöst många bollar i luften just nu och det är inte direkt svårt att få dagarna att gå, har dessutom hjärnan full med fler planer och massor som ska undersökas under veckan.

Så här ser denna byggplatsen ut i kväll!

Höst är täckestider och Winlight har krupit i pyjamasen efter dagens ridpass med spekulant. Hon skötte sig exemplariskt men kanske hade vi önskat att om man söker en läromästare kanske man inte tittar på en som bara är lite riden....dock såg det mkt trevligt ut när hon blev riden. Det är en jätte charmig häst som lär sig snabbt!!!

Under eftermiddagen har det hunnits med ännu en spekulant och då på en av mina som jag funderar på att sälja. Det kanske inte blir nån försäljning men ändå roligt att visa upp sina ridbara unghästar som glatt jobbar med ryttare dom inte alls känner!! 


Här har vi alltså inte haft nåt helgfritt alls - som vanligt!!!

//Bubbel - i morgon är en ny dag


lördag 1 oktober 2016

MER ÄN FULLT UPP IDAG

Tanddag för 6 hästar, hovslagning för ungefär lika många, vaccineringar, ridning, fyrhjulingskörning, lite mer ridning.....tack alla för gott teamwork så vi fick ihop det hela och ingen häst blev bortglömd!!!!
 Minsta hästen Loppan 



Lite fika med hjälp av knytis i halvtid....innehållande både E-nummer och gelatin...mumma



 Sen fanns det dom som fick roa sig med annat också....
 Ramona har varit hemma och hälsat på....gullehästen 20 år gammal!

I kväll har jag festat till det på en halv öl, lite stroganoff och soffhäng.
I morgon är en ny dag med vääääääääääldigt mkt på agendan...tjolahopp!!!

//Bubbel - farit runt med en älgloppa på kroppen