söndag 18 augusti 2019

SLUTET ÄR NÄRA

Hu vad mörkt det är ute....det är verkligen höstigt. Regn och tråk i dag och jag är så trött så jag vet inte. Vi hade tänkt åka in till stan på Karl-Oskar men det är hemskt när man inte ens orkar göra nåt roligt för man är så himla trött!

Fortfarande ston här och seminerade tre i går morse och dom tre är sprutade för att gå ur brunst för hingstarna är inte tillgängliga på måndag....eller kanske en kan vara men vi håller alla tummar att dom ska ha ovulerat. Klart man gör allt för att era ston ska bli dräktiga och har man börjat sent eller inte fått dräktigt och det finns en chans att seminera om så försöker vi såklart!

Det var en galen dag i förrgår för att få ihop skick till dessa och jag var och hämtade en låda till ett sto i går dessutom. Det är en lång säsong i år men det finns fortfarande en del hingstar som tappas och vi har en stokoll på måndag och veterinären ska chippa föl under veckan också så behöver några fler ston kolla så går löser det sig. Slingan med lådor går ju tom den 23:e också så skulle nån behöva ett skick så går det att ordna!

Det kommer bli en möjlighet att kolla ston den 1/9 också men därefter finns inga tider under september i alla fall då veterinären ska operera sin axel så passa på om ni vet med er att ni har 90 dygns avgifter framöver....

Jag har plats för ytterligare 2 ston i vinter för fölvak nästa år! Inflyttning tidigast 1/10 men vi tar också emot nån för fölning med ankomst senast 6 v innan beräknad fölning . Jag vill däremot att du bokar så snabbt som möjligt så vi kan planera vintern!

Idag ska vi åka på en liten utflykt när vi gjort klart stallet.Det är vi värda!

Råsa kommer hem i eftermiddag och kommer börja gå lektioner.
OM man är intresserad av att ha henne på halvfoder finns möjligheten i höst. Du får rida 3 bestämda dagar i veckan och vill du får du gärna starta henne på P& J , P&R eller vanlig klubbtävling. Kostnad: 500:- / månad. Råsa går på lösdrift så du måste kunn plocka in henne själv och det krävs engagerade föräldrar. Först till kvarn....

//Bubbel - tycker höst är trist






Inga kommentarer: