onsdag 6 december 2017

VETERINÄR JOHANSSON

Idag är jag trött , riktigt jäkla trött. Orkade inte åka till stan idag och hade hoppats på en latdag .....det blev inte riktig som jag planerat men en liten stund i soffan hann jag med.

Igår var det en extremt rörig och jobbig dag.
Stygn skulle tas på Sjuan och det skulle vetto göra efter 17 när Päran var hemma från jobbet om nån behövde hjälpa att hålla ....
Nu var det dock så att en av dom inackorderade hästarna var superhängig på morgonen med ett väldigt tjockt bakben så först fick jag efterlysa ägaren på alla möjliga vis...ut och leda lite och jaga veterinären som i stället fick komma på förmiddagen för det var hög feber på hästen....

Stygnen gick bra att ta på sjuan. Han fick lite lugnande och var jätte duktig.
En fördel med att vara konvalescent är att man blir väldigt mkt hanterad!
Knäet ser bra ut och nu har vi klarat av 9 dagar på box.
Hans mamma passade på att dra en repa i ridhuset när han ändå var lite trött så nu klarar hon förhoppningsvis några dagar till inne med att bara ledas korta stunder!

Mitt svarta lurvmoster Kifa fick igår avsluta sina dagar. Hon har varit dålig i ett bakben till och från några veckor och igår bestämde vi att gammal kattdam fick gå vidare till mushimlen!
När det är dags är det dags även om jag saknar henne!
Hon har haft ett bra kattliv här i stallet och alternerat sina sovplatser mellan soptunna, bänken i gamla stallet och tvättunnan i sadelkammaren trängandes med sina kompisar....antar att en och annan mus fått sätta livet till också.
Tomt med bara 4 katter idag!!!

Hade elever på kvällen och i ridhuset behövde man inte ens jacka på när man stod vid sidan om. Nu är det milt igen och idag är det en satans gegga överallt! Hate it!

Natten har jag "fölvakat" eller nääää vi ställde den sjuka hästen i en fölbox och drog på kameran för han blev sämre igår eftermiddag och ägaren fick åka och hämta annan medicin och lite övervakning är alltid bra. Nu är han feberfri och vi hoppas att svullna benet också ger med sig!

Tror veterinär Johansson får börja debitera för sin hjälp med alla hästar för det är många förfrågningar och mkt hjälp man får ge i stort sett varje dag ( som tar tid men inte ger nån timpenning), sagt det innan - säger igen....man borde kanske ha nåt betalnummer folk får ringa!
För veterinär hjälp tryck 3, sadelhjälp tryck 4 , övriga frågor tryck 9😊😊😊😊😊😊😊



Det börjar synas på Eliza att det är en Zafferano babi på bakning.
Lycka är lika ångt kommen och hon ser ut som om magen ska explodera vilken dag som helst. Hon är jätte tjock, men pigg och glad så hon vill fortsätta gå lektioner ett tag till men vi kör såklart på hennes villkor.
Sen lär det bli kris på lektionshäst fronten men det får vi ta då. Man kan inte heller bara gå och köpa och köpa hästar. Hoppas LM som nu fick ta en ridpaus kan ersätta henne en period för hon fölar ju inte förrän i slutet av juni. Lycka & Eliza redan i april.

 Dagens lunch :)



Hoppsan råkade tröstshoppa lite igår....





//Bubbel - schabrakoman








Inga kommentarer: