tisdag 17 april 2018

LEXIHA LH FÅR HON HETA

Den här lilla godingen heter numera Lexiha LH och är idag 5 dagar gammal.. (tack för alla bra namnförslag ) exi är 6 om nån inte fattade!
En riktig jäkla busunge med en rasandes snabb bakända men hon är orädd och nyfiken.
Gillar henne skarpt!

Nitro LH har skickat lägesrapport om vad han och Amanda hittar på och allt verkar gå bra . Han hade tyckt att gårdens kor var läskiga innan i veckan men det är väl inte så konstigt då han aldrig sett några kossor i hela sitt liv!




 rensat bland täckena och plötsligt blev det lite mer plats i sadelkammaren....ett antal halvtrasiga täcken åkte i soporna!


Igår kväll  flyttade det in en ny häst och hon heter Louise och är ett dräktigt sto som ska föla vid midsommar ungefär och om allt går bra ska hon semineras om.
Det fyller på.
Nu är det en vecka kvar till vi öppnar seminstationen och det blir att vi får kolla ston redan första dagen! Det känns inte som vi blir arbetslösa i år heller men det gillar vi!!!


I Lördags skulle jag varit på domarkurs men med fölvak, liten fölunge och Råsa som är nyopererad och medicineras kände jag inte att jag bara kunde lämna allt här hemma och åka iväg så kurs...
Man hade behövt kunna klona sig!

Eftersom jag nu var hemma borde jag kanske passat på att ta det lite lugnt en dag men det var ju bra väder så jag passade på att harva alla paddockar och beteshagar här hemma och det blev jättebra.
Skurade ur och ströade boxen där nya stoet skulle bo.
Måste dock erkänna att i går kväll var jag extremt trött i kroppen och mina händer. 
Gick och la mig tidigt och känner mig ( som vanligt) väldigt osocial!!!

I förmiddags hade vi hovis till ett gäng hästar.

När det var dag att plocka in hästar inför kvällens lektioner så märkte jag också at Råsa var sämre...svullen på kinden och där kom var...hon luktade apa och ville abslut inte att man ens nuddade ansiktet....F*A*N
Ringde vetto och fick därmed bege mig till Vetlanda och hämta medicin akut....
Jaha och vad gör man då när man inte kan klona sig....jo man får hastigt och lustigt ställa in två lektioner....men jag har ju världens bästa elever så dom rider andra kvällar i veckan dom flesta.

Hann dock med en privatelev när jag kom hem igen....
Ja det blev full arbetsdag i dag också!!!

//Bubbel - fått byta till mindre box när nya flyttar in