fredag 9 augusti 2019

VAD HITTAR JAG PÅ???


Nu är det inte lika mkt tryck med seminston denna veckan och nästa vecka är sista veckan vi kör fullt ut. Sista skicken 16/8 men om det krisar för någon finns vi tillgängliga även  veckn efter men den 23/8 är absolut sista dagen som det går att få lådorna hit och det är inte alla hingstar som är tillgängliga så länge men vi ställer upp så länge det går om det behövs!

Det är 8 ston som är kvar här inför sina dräktighetskoller. Några står på stall och några på bete men det är som tur väl är inte lika många boxar att mocka varje dag just nu.

Jag har för närvarande en opererad fölunge (med mammahäst) uppstallad och sköter om. Igår bytte vi bandage och allt såg bra ut men han är gaaaaaaaaaaanska busig eftersom det är strikt boxvila som gäller.

Jag håller på att tvätta stall och man får ta det allt eftersom hästarna flyttar runt....just nu håller jag på i gamla stallet som har 6 boxar och det är en kvar ....
I den stallavdelningen står ju ändå inte mer än ponnyer /unghästar och alla såna är ju ute dygnet runt!

I nya är det väldigt skitigt efter denna sommar....stona som stått där har verkligen använt väggarna till att bajsa på. Så tråkigt. När jag tvättat ska jag måla om väggarna från vitt till grått som boxväggarna har. Vita ytterväggar må vara snyggt men är mkt opraktiskt!

Igår flyttade vi lite beteshästar och till en del går det åt mer folk än till andra och det är tur jag har så bussiga människor i stallet som kan hjälpa till när det behövs!

På kvällen hann jag med ett dressyrpass och det är så himla roligt när man märker att det börjar hända saker med ekipagen ....att dom börjar hitta en god balans !

Igår var det också besök för att kolla på stallplats till ett dräktigt sto.
Jag har ju som vanligt möjlighet att ta emot några stycken ston i vinter.
En flyttar in nu i mitten av augusti, några kommer senare!

Nitro fick ett extra träningspass i går kväll för idag ska han iväg och hoppa på Karl- Oskar i Växjö. Där är förresten ett sjukt antal starter.
Nä Nitro han får nog bara gå en klass...LC . Planen var LD och LC


Vi skulle för en gångs skull gått på Pubafton i grannbyn i kväll men det sket ju sig!
Nån dressyrträning vid 17 i dag blir det alltså inte heller....hoppas jag kommit ihåg att informera er det gäller....


//Bubbel - med lite höstkänsla




Inga kommentarer: