tisdag 6 april 2021

NUMMER ETT MEN NUMMER TIO

Årets första föl föddes i går kväll 22,41 . Birthalarmet fungerade perfekt men jag hade redan sett att det var fölning på gång så jag var i stallet men ville ändå checka av hur och om det fungerade . 
Okomplicerad fölning och LM var knappt varm.

Tog tid innan fölis var på benen så vi fick mata med flaska ett par gånger men strax innan två löste hon både hur man står upp på vingliga ben och hur man fikar på tutte. Hungrig var hon tidigt men ibland tar det tid innan dom löser det ändå.

Lång natt och minimalt med sömn så idag är det segt. Jag har mockat ett stall nu och tänker ta en liten snooze medans jag vet att barnet är mätt o go i magen. 

För en gång skull släppte Lillemamm efterbörd också. Jag satte fast den i svansen med silvertejp så hon inte skulle tramp av den för det brukar hon göra o då
Blir det alltid ett veterinärbesök för att få ut den men icke i år...

Ett stoföl e: Freetown - Royal Diamond - Don Schufro. Mamma är fina Diamond Rose. Svart som natten nu men kommer bli skimmel. ÄNTLIGEN en skimmel och sto . Hon ska heta Diamonds Dixie LH ( ( Dix är 10 på Franska ) och är en keeper. 






//Bubbel-ogillar att man håller på med andra hästar i stallet OCH att matte hotade med utebox för man bankar på sin boxdörr för uppmärksamhet 😡