söndag 12 juli 2009

IDEÉR OCH PROJEKT

Söndag , ingen vilodag här inte?!?!?!
Ständigt dessa staket..nu har husse och matte påbörjat ett projekt att byta ut staketet i ytterkanterna av fälten ovanför huset....dom gamla ekstolparna har gjort sitt och nu ska det bli vita trådar i stället.
Matte öppnade upp till en ny hage åt "grabbarna gräs" dvs Madison LH och Figornio LH....hur kul som helst med ett nytt fält att dra race på. Deras hage är gigantisk och kommer bygga massor av finfina muskler på dessa stiliga unghästar för den är VÄLDIGT kuperad!

Ramona, Råsa och Nina fick gå bort till Skärsjömåla och tugga gräs i några dagar ....lika bra att där är rensat för vi har som vanligt "vunnit i lotteriet" på länstyrelsen att få en kontroll av våra betesmarker. Undrar om det är någon där som kan läsa i papperna om HUR ofta vi kollas , för det är ju varje år....det hinner inte växa igen mellan gångerna i alla fall. Känns lite löjligt att bli kontrollerad varje år...

Nu på em har vikarie vetto varit här och kollat några ston...matte har fått en ny fix ide...hon funderar på att betäcka Laigue´glia. Ska häst skrället ändå stå och vara konvalecent kan hon lika väl göra lite sån nytta. Ingen brunst på G & inga äggblåsor i sikte ...så matte kanske ändrar sig igen, man vet aldrig!!!
Nu ska matte försöka få ihop lite slangar som ska räcka ner till ridhuset så hon kan högtryckstvätta där.
//Bubbel , som fått en ny hage i dag....mums!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ohoj! Hedda och jag var uppe en sväng hos er idag och jag såg minsann att mannen på gården jobbade och slet med stolparna. En redi kar de!
Innan dess kämpade nog i 5 minuter för att få våra krakar att gå förbi de två hästarna som stod en bit bort på vägen!!! Tvärnit, bock, pisk och till slut åkte Hedda av! Ja man slutar ju aldrig förvånas över hästars intelligens, eller? Har ridit ridleden i 2 timmar men när de får syn på 2 hästar så blir det stopp!...
Ja, ja. Var inne i stallet för att se så det inte låg nån faktura till oss, men dit har du väl inte hunnit städa ännu - helt OK!
Ha det bra så hörs vi framöver.
Hälsningar Ann & Hedda och de två hararna.

Anonym sa...

Jaha, nu har du allt piffat till din sida ska jag säga. Tufft tycker jag med lite nyheter.
Från Vendy som tog en paus i sitt mumsande.