lördag 28 september 2013

LITE DRESSYR FUNDERINGAR

Tänk att döma dressyr alltid är lika roligt :)
Idag dömde jag en liten lokal dressyr .

Roligt att se några småååå ekipage som utvecklas för varje gång man dömer dom. Dom som förra veckans skrivare tyckte man skulle ge extra poäng bara för dom va så otroligt söööööta!

Roligt att ekipage som för inte så länge sen red nån form av tidsdressyr (snabbast runt banan lite formlöst) plötligt rider LA i stadig form!!

Kul att få se några "gamla" ponnyer man sett med andra ryttare förut nu har fått nya piloter och det bådar ju gott för forsatt dressyrande i länet för om sanningen ska fram är det lite tunt i leden!!!

Vad har hänt?
Var är ekipagen?
Har folk slutat tävla...är det generations skifte?
För inte rider alla på elitnivå plötsligt!!!

Nåt jag däremot tycker det brister en hel del i är en god grundsits och det hoppas jag tränarna kan ta tag i. Det är nämligen inte lätt att få ponnyn/hästen liksidig när man inte kan hamna mitt i sadeln, att sitta som en korkskruv eller lyckas få eftergift. Det blir en ond cirkel - allt hör ihop!

 När skänklar fladdrar hejdlöst på ponnyer som ändock går med viss krök på nacken trots att tygeln konstant glappar o handen är ostadig....då är man inte framme för skänkeln på ett korrekt sätt!!! Ta hjälp av din tränare...sitsträningar är mkt mkt bra!!!

Lär känna takt, rytm, följ din ponny/häst, skapa balans, harmoni och lätthet och det ska vara roligt att rida såklart!!! Lite glada miner skadar inte :) faktiskt inte så många som klappar om sin arbetskamrat efter avslutad ritt ens...hmmmm

Jag vet att man är koncenterad när man rider men när man är klar kan man andas och se liiiiite glad ut ialla fall !!! Under ritt är domare och ryttare lika mkt i arbete så då kanske vi inte flinar upp oss varken innanför eller utanför staketet men sen....då ler vi - puh!!!

Viktigast av allt gå in på banan och har riktigt riktigt roligt!!!

Med rutin och träning kommer poängen ( och placeringarna) !!!

Tycker clear round LC:2 var så roligt när ALLA ekipagen fick rosett....det sporrar för fler fina ritter!!!

//Bubbel - domare





1 kommentar:

sebastianmirasmilla sa...

Fick de sööööta fina poäng idag då? Fast det fick de ju sist oxå, i alla fall rättvisa ;)