lördag 7 juni 2014

KAOS VID FÖLNING

I går kväll föddes Fyrans föl och det blev en hingst e: Figaro R
 
Fölningen gick bra men sen fick Fyran kolik och det blev några hemska timmar då hon stod, låg vi mjölkade ur och fick flaskmata och ibland kunde han dia korta stunder men för det mesta var hon farlig för honom då hon rasade ihop av smärta och när det inte verkade släppa fick vi vid halv tre tiden kalla på veterinären och i dom lägena känns det gott att dom har jour men billigt lär det knappast bli. Smärtstilande och slangad med parafin och sen piggade hon på sig men det tog långt fram på dagen innan hennes mage ville börja fungera så smått igen.
Ni fattar inte vad man blir glad när man hittar två bajshögar och ser att hon äntligen druckit vatten!!!
 
 
Det är en mkt trevlig och social fölunge som man bara älskar fast han mest ser ut som en korsning grävling/åsna för närvarande och är fjordfärgad.


Fina Fyran som är en sån duktig mamma och försökte så gott hon kunde fast hon hade så ont i magen.

Fjord korsning??????

Bajshög är kärlek när har varit kolikanfall


Nu vill vi ha namnhjälp igen.
Denna pajsaren ska ha ett namn som innehåller del av Figaro R - Bernstein och ska innehålla en etta/en. Helst ska namnet börja på A eller F och det är som sagt en hingst och han är gulbrun.

Selfie
 
 I övrigt är jag helt slut så jag bangade kvällens pub i Norrhult när dom andra åkte dit, lite orolig för Fyran ännu också och jag längtar efter att få sova för den varan har det inte blivit mkt av senaste dygnet och det har varit en strid ström av folk här idag....i morgon hoppas vi på lugn och ro
 
//Bubbel - har blivit morbror

2 kommentarer:

Sofie sa...

Han kan ju heta fjorden för du verkar ju ha fått fel sperma;-). Eller Fein eller Figurett.

Anonym sa...

Amfirst eller Alvfen
Amaretto :)

Firenze