måndag 14 juli 2014

SNÄLLA SPRID ATT VI SÖKER AMMA!!!!!

Hysteriskt dag.

Nina var dålig på morgonen och var alldeles uppsvälld, troligen har hon varit dålig redan i natt men sånt märker man ju inte då man inte är i stallet dygnets alla timmar....

Vetto kollade henne direkt när hon kom för att kolla ston och det fanns inget att göra mer än ta bort henne. Hon var totalt gasfylld....stackarn vad ont hon måste haft.

Här står vi nu med en 14 dagar gammal fölunge som är i behov av en amma. Har sökt på alla möjliga och omöjliga vis under dagen men utan resultat. Det är ju sent på säsongen och jag ber ännu en gång att ni ska hålla ögonen öppna för löser det sig inte idag kanske han hittar nån mammi nästa vecka.
Skriver jag inget annat här så fortsätter letandet.
Kollat ammajour, seminstationer, rasföreningar mm. I morgon ska jag kolla djursjukhus.

Mjölkersättning är fixad och ni som hör av er om råmjölk så behövs inte det för han är ju 14 dagar.
Att försöka få ihop honom med någon av mina ston som har föl verkar inte heller vara något alternativ.

Just nu är jag bunden till stallet då han behöver matas en gång i timmen. Har fått tag på mjölkersättning i Tingsryd och han dricker den med god aptit hittils...men det är ett pass och kludd att stå och fixa!!!

Usch sånna här dagar undrar man varför man håller på med hästarna....
Inte nog med att det är påfrestande psykiskt det är otroligt kostsamt också.
Bara att få bort hästen från gårdsplan kostade 4300:-och det lär väl inte täckas av någon försäkring.

Snälla dela, dela statusen på FB om amma sökes...så kanske vi kan hitta en mammi till Nitro.

Just nu försöker vi få Råsa att tycka om honom lite så han åtminstonde får lite social kontakt av annan hästis. Hon tycker väl att förslaget är sådär!!!

Måste ändå berömma denna duktiga fölis som försöker kämpa på!!!

//Bubbel - blev plötsligt äldst på farmen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag har ett rehabsto, som längtar efter föl. hade tänkt betäcka henne nu, men har inte fått diagnos så jag väntar. Hon vill mer än gärna ha föl, men varken hon eller jag har någon erfarenhet. Vi finns utanför Vetlanda.

Mvh

Maria Waxin
Trollebo Gård

Birgit sa...

Hej!
Går det att få honom att dricka i hink eller skål? Det underlättar. Lite fölpellets i hinken som blir mjuka så han kan börja smaka så du får honom att att kraftfoder snabbt. Jag gick med ett sto i lina i hagen och fölis lös till de hade accepterat varandra. Tar en massa tid men med fölälskande hästar funkar det, all för att min skulle bli häst, de tror ju snabbtt de är en människa. Beställ säckar av mjölkersättning för det brukar vara leveranstid på dem. Granngården brukar ha eller kunna fixa. Lycka til från en som vet hir det är.