tisdag 15 juli 2014

SAKNAR ...

Saknar verkligen goaste finaste lilla Nina idag, är liksom lite tomt på farmen. Ingen hysteriskt hungrig ponny som dyker ner i varenda hink hon ser...suck!

För Nitro går det ändå relativt bra , han är ledsen och gnäggar mkt. Äter som en häst....fick tom minska ner på maten som han slukar på 20 - 30 sek.
Vi har suttit och räknat ut mängd han ska ha tillsvidare och det är 0.5liter/gång, en gång i timmen och på natten hoppas vi kunna mata honom 24, 02, 04 och 06 så får man sova en liten stund ialla fall. Måste dock erkänna att redan efter en natt är jag i dag rätt mör.

Fick dessutom göra en insats på rymd fölunge inatt då Lyckas lille biff hade bytt hage och socialiserade med Nawell....hm. En mattes hjärta tål inte hur mkt stress som helst i dessa tider.

Däremot verkar det inte gå att få Råsa att tycka om Nitro. Nu har dom bott i boxarna brevid varandra i ett dygn och det enda hon gör är att surt visa tänderna. Dom har också varit i ridhuset några gånger. Vi har lett henne och han har varit lös men direkt glad över uppdraget är hon minsann inte!

Hade missat mina PM på FB och där hade det trillat in lite tips bla ett islandshäst sto vi kanske kan få testa i morgon. Hon fanns bortåt Kalmar trakten. Finns några stycken som erbjudit sina ston men svårt att få det att passa och inte alltid genomförbart. Tror inte så mkt på idéerna om ston som tar flera föl - mina gör det då inte!!!

Var en som ringde upp men han verkade inte intresserad när jag sa att det var ridponny...kändes så i alla fall och jag kan ju inte tvinga nån som är ledsen över att dom mist sina föl heller...alla har sin sorg i sånna här fall.

Funkar inget testar jag att ta hit Dunderklumpen dvs Ramona som brukat ta sig an föl tidigare. Kan funka även om hon inte har föl själv i år...man är som sagt villig att testa allt som kan vara rimligt

Att köra Nitro till Finland tillhörde väl inte dom rimliga alternativen även om vi tacksamt tar emot förslag och jag är jätte glad åt er som engagerar er i detta trauma.

Lär upp folk så dom ska kunna mata honom så man kan få sova lite nån extra timme ibland.
Nitro är ju lättmatad i alla fall . Tack och lov.

I övrigt hinner man inte så mkt ....en timme går fort mellan matningarna.

Vi har fixat ny hage till mamma hästarna och hoppas fölisarna ska hålla sig på rätt sida av tråden nu när det är mumsigt bete.

Ska fixa iordning en Nitro hage också så han kan vara ute små stunder och busa av dom busiga benen. Behöver lite mer tråd. Kanske kan Råsa vara i samma hage då också och inte behöva bli så sur om det finns lite grönt att äta.

Nähäpp dags att vara tankautomat igen - en timme går snabbt!

Och som sagt så länge jag inte skriver nåt annat så letar vi fortfarande amma till Nitro , nu 15 dagar gammal <3 p="">
//Bubbel - får kanske rycka in som nannyInga kommentarer: