måndag 3 november 2014

UNDRAR OM VI HITTAT SVARET???

Herregud är det nån som vill ha ett gäng galna hästar....????
Hade ju nio hästar som skulle vaccineras i dag, 4 dräktighets koller och två besiktningar så nästan alla hästar skulle in till 13.30 vilket dom i vanliga fall inte brukar. På detta ställe tillbringas rätt många timmar utomhus :)

Att ta in alla var ju inga problem men sen skulle dom ju ut igen....
Mammorna var så busiga att dom for omkull åt alla håll när det skulle bockas och brallas i hagen.
Nian fick damp när Tian och Bosse kom ut i hagen igen och det var ju ett under att ingen blev ihjältrampad.... Det var som om alla hästar kom ut till en helt ny värd!!!

Farmens äldste - den gule försökte stackars Nadde rädda in när han for som en galning och det slutade med att gräsmattan i trädgården såg ut som om ett gäng grisar bökat upp allt.
Som tur är fick hans matte tag på honom och med grimskaftet två varv runt nosen och högerhanden i ett hårt grepp i skinnet i halsen kom odjuret till sist in i stallet....
Misstänkte att han skulle vara halt men nä han kunde gå ett pass i kväll och var i god form!!!

Dom hästarna som ska ha full pott i lydnad är den yngre generationen....dvs Nawell, Boriz, Bennie och dom ändå yngre Nitro, pajsaren, fibblan och Biffen....dom viftar inte på ett öra ens. Duktiga pojkar och flicka!!!

Idag blev det dessvärre bara en fölunge besiktigad, den andre hade ett litet sår på kotan och får vänta några dagar . Han var inte halt men känns onödigt att ha det i protokollet! Försäkringsbolagen är ju så jäkla trista....

Samtliga mammor var fortfarande dräktiga. Kanon...nu kan man andas ut där en stund!

När vetto kollade Fyran med ultraljud såg hon att hennes urinblåsa var kraftigt förstorad ......är det det som spökar och ger konstiga symptom???
Nån annan som varit med om samma sak och vad har ni gjort???

Haft elever tidig morgon och sen till sent i kväll. Full dag med råge.
Tack snälla snälla Nadde för hjälpen!!!

Nu ska jag slökolla lite TV

//Bubbel - mest korkad i byn


Inga kommentarer: