torsdag 30 april 2015

DET TAR SIG!

Byns finaste fölunge! Jag är riktigt förtjust i denna fölis. Hon rör sig med mkt god spänst i alla gångarter. Hoppstammat kan säkert bli dressyrhäst också. Växer så det knakar gör hon också!
Bokat hingst till hennes mor i dag . Valet föll på Heston for U e: Zuidenwind - Prestige. Hinner säkert ändra mig innan det är dags men i år väljer jag dressyrstammad hingst till henne då hon ändå gett två gångartsföl med hopphingstar!

 
Första seminstoet är klart och nu håller vi tummarna i 17 dygn. Nästa stokoll är på måndag om du vill komma med ditt sto!

Nu är sadelgjorden spänd på V. Om än bara inne i boxen men vi får jobba så här med detta djur som inte är helt enkel. Igår var han duktig med gjord i ridhuset och sadeln var även då på i boxen men då gick det inte att spänna...det tar sig!!!
 
Lille Birk åkte hem i kväll och vid kvällsfodring räknade jag in 16 hästar. Va få dom är idag :)
Ny häst flyttar dock in på söndag.
 
Ikväll firar vi Valborg i soffan...var länge i stallet och sen orkade jag inte åka iväg nåt.
Lagat god mat , godaste på länge.
Fläskytterfilé (för stekte den )med tomat, champinjoner, broccoli, halloumi.
En skvätt grädde, riven ost och in i ugnen...mkt gott  och enkelt.
 
Har förresten flyttat över Fyran till nytt försäkringsbolag. På hennes försäkring skilde det 779:- / år. Kanske inte så mkt men i ock med bytet fick hon dessutom en livförsäkring på 10000:- vilket hon inte hade tidigare då det bara var en veterinärvård. Hej Agria ....bye bye Sveland!!
Bytt avtal även på Lycka som hade en i mitt tycke onödigt dyr försäkring. Känns inte relevant att ha henne fullständigt försäkrad utan nu delade jag upp den i 10 + 20 vilket gjorde premien ca 2000:- billigare/år. Jag har ju väldigt många hästar och lägger många kronor i försäkringar varje år - trots att dom egentligen är på tok för dåligt försäkrade. Man kan tyvärr inte ha dom i fullvärde!!
 
//Bubbel - mest försäkrad trots hög ålder
 
 

Inga kommentarer: