tisdag 5 april 2016

ÄNTLIGEN, ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!

Någon får nya saker jämt. Tycker dom ska ut och tävla snart. Lille bebis kan väl få göra en start bara för att .....annars säljer jag han!

Denna har gått ett pass på ridbanan i skymningen. Skritt, trav, galopp och nu börjar det bli se riktigt bra ut . Den lilla hästen bär sig trevligt korta stunder. Ungefär det man kan begära av en fyraåring.

Fick denna bild skickad via FB igår kväll på en LH uppfödning som i år är 11 år (tror jag) han blev en riktigt bra hopphäst!
Här kallades han Sjuan numera Schibben. Han heter Schubori LH och är e: Akribori - Stanford . Han var stor redan som liten och mäter över 1.80 nuförtiden.


Idag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN har Länsstyrelsen varit och besiktigat mitt stall och nu blir det inflyttning. När dom ändå var här så var det såklart koll av resterande stall för där var ju några småsaker vi skulle fixa i gamla avdelningen som dom påpekade innan vi började bygga om (vilket var OK och fixat idag) . Samtliga hästar skulle också kollas av djurskyddsinspektören eftersom  vi ju sökt lite nya tillstånd. 
Hästarna fick att dom var i mkt gott skick allihop och att dom var sociala och harmoniska . Nåt annat hade jag ju inte väntat att dom skulle säga. Dom är ju bäst..haha!

Egentligen rätt bra när nån kommer och ser saker med andra ögon än man själv som ju blir lite lätt hemmablind. Vi hade två lampor i stostallet som inte varit inkopplade på länge men helt glömt att ta ner men nu blev vi påminda om dom !

Eftersom det nu är vår och det gått hästar vid ligghallen hela vintern behövs det skrapas vid ingången och sen 1995 då den byggdes har det funnits galler på insidan av fönsterna men aldrig på utsidan och ingen har nämnt det förut då där kollats (så sent som i februari av miljö och hälsa) men idag tyckte dom att utsidan skulle ha galler och när man tänker efter så är det ju helt rätt för rutan kan ju faktiskt gå sönder när dom står där och trynar. Alternativt tar vi bort fönsterna för man behöver ju inte ens ha dom.....
Dom detaljerna fixar vi när ligghallen inte används i sommar.

Nybygget är också OK att dra igång sa dom idag. Bra Bra!!!!

Framförallt är jag såklart superglad att kunna ta nya stallet i drift. Måste inhandla spån för det går ju åt mängder att fylla alla boxar!!

Vi måste nog ha en invigningsfest också!


Den lilla fisrumpan växer och kicka kan hon. En härlig busunge, dessutom har hon en mor som gått från virrpanna till gosig supernanny!!!

Nu går ögonen i kors efter ha ätit en sen men väldigt god middag. Har ju gått en hel dag utan att äta nåt vidare, mest kaffe. Värdelöst

Lycka har idag 333 dygn men ingen mjölk så hon väntar nog lite till....tror jag!

//Bubbel - körde enhästarsshow när dagen i hagen blev för lång

Inga kommentarer: