måndag 10 april 2017

DAGENS ÖVERRASKNING

Jäkla ston till att luras. Lycka är inte nåt sto som fölar likvärdigt år från år. Hon brukar gå över tiden men iår bestämde hon sig för att föla före utsatt tid och före dom två som var beräknade innan henne , dessutom utomhus på eftermiddagen och nån vit mjölk hade hon inte som vanligt. Tur hon är en cool tant iallafall för det blev ju lite rörigt och kaos där i stoflocken en stund men "Putte" han tog det lugnt. Tur var det också att jag inte åkte till staden som jag brukar göra på måndagarna för då vet vi inte hur det blivit i hagen....men i fölnings tider ska man minsann inte åka nån stans.
Kollade såklart mjölken i refraktometern när vi fått in dom i stallet och den var av god kvalitet trots allt - BRA!Vinglig men uppe på första försöket.

Vinglig var det...Tog tid innan han hittade mjölkbaren och flaska var han inte dugg intresserad av men det innebär att jag har ca 5 dl råmjölk i frysen om någon kommer behöva.

Trött på kvällskvisten!
Men magen funkar och matte är nöjd när det är bajsat och kvällsfikat så nu fick jag äntligen gå in för idag. Nu får vi hoppas att dom andra två åtminstone låter bli att föla inatt iallafall.

LillPutte vill ha ett namn som börjar på L och ska innehålla siffran FEM på nåt språk och namnet ska vara ett ord och passa en kille!!!
Stammen är Touchdown ( Quarterback - Sack) - Bernstein - Magritte

I övrigt är han en typisk LH häst . Brun, stj och vita bakfötter....

Lycka hade visst fölat den 10/4 i fjol också berättade ägaren till Leuphoria LH - lite komiskt.

//Bubbel - gillar spännande dagar


Inga kommentarer: