fredag 8 september 2017

100% ÄR HELT OK

Vi räknar inte 2017 som det lättaste året att jobba med semin för i början av säsongen var det trögt med ston som låg i dålig fas med alla jäkla långhelger, ston som inte visade brunst eller inte gick ur brunst. Sen lättade det och dräktigheterna ploppade in för att sen gå in i en period med ston som varken kom in eller ur brunst igen. Ett par ston kämpade vi med in i det sista och två seminerades absolut sista dagen det gick att få semin och sprutades ur brunst.....och ta mig f*n....varendaste sto visade sig bli dräktiga detta år. Det trodde jag verkligen inte när jag kämpade i somras( eller vadå sommar, trist väder ställde ju också till det) och knappt kunde sova på nätterna av ångest för seminlådor och alla tider som skulle passas både här och där. 
Jag är så himla glad för alla stoägare som gett oss förtroendet i år och jag längtar nästan (men bara nästan) till nästa säsong. 

Undrar hur många mornar jag hämtat seminlådor utanför ICA i Braås eller hur många fredag kvällar som tillbringats vid Preem i Växjö väntandes på "slingan". Hur många måndagar, onsdagar, fredagar har veterinären varit här senast 8.00 (i stort sett alla mellan 24/4 - 20/8)
Tack till Postnord och Tidningsbärarna som faktiskt inte slarvat bort en endaste låda och från Danmark fick vi tillochmed en låda vi inte ens beställt!

Semester har jag fortfarande inte fått nån iår men jag älskar ändå mitt jobb. Det får mig både att skratta och gråta...av både glädje och sorg!

2018 hoppas vi på att ändå fler stoägare hittar hit. Så många ston vi haft iår har vi inte haft tidigare men när man ändå håller på får det gärna komma fler såklart 🌟🌟🌟
Hoppas ni allihop får fina fölungar nästa år!!!

Man behöver alltså inte åka till en stor station för att få dräktigt. Välkomna framåt vårkanten!


Nu när semintavlan är tom har jag idag börjat planera inför uppstallningen....
Var ska alla bo???
24 hästar ska ha tak över huvudet.
Flyttar in en eller två nya nästa vecka, två är dock sålda och ska åka och Wilma flyttar när Bollen är avvand och fölar på annan ort framåt våren.
Snart måste vi nog bygga fler stall....haha.


Byggt hage och flyttat hästar i dag. Finns gott om gräs i grannbyn och dom som ändå inte gör nåt och ska bo i lösdriften i vinter kan lika väl beta ett tag till


Dagens sista ekipage!!!
Fula bilder med duktiga var dom.
En tränade på LA:1 medans andra fick kämpa med sitsen idag....jisses så bra det blev. Superskoj!


Ikväll blev det pizza...för att fira eller för jag är lat och inte orkade laga mat, vem vet????
Gott var det och hungrig var jag


Inatt är stallet fullt av hästar , iallafall 10 stycken. 
Mammisar och barn vill inte bo ute när det spöregnar.

//Bubbel - åkte minsann ut i regnet i kväll 


Inga kommentarer: