fredag 17 november 2017

EN KÄPPHÄST KANSKE

Till er som vill vara medryttare/deltidsfodervärdar har jag några tips....

1) Tänk efter före ....är jag mogen för att ha hand om en häst???

2) Kolla vart stallet ligger INNAN ni börjar skicka SMS, mejl mm för hit går inga bussar.

3) Det är väl ganska oviktigt vilken färg och tecken hästen har....eller????

4) Rannsaka dig själv före/under/efter provridning om det är hästen eller du själv som är mest nervös.

5) Uppta inte någon hästägare bara för du vill ha en gratis ridlektion och sen inte ens hör av dig igen.

Jag har lagt ut en sökning för att hitta en extra ryttare till en av hästarna där det tydligt framgår vilka dagar och vad som gäller och det är verkligen inga stora krav jag har....rid, pyssla, håll utrustningen ren, sopa och släck efter dig, utnyttja ridhuset.....den vanliga mockningen sköter jag!!!!

Det är en superbussig häst som används i min verksamhet men det krävs ändå att man kan plocka in, släppa ut hästarna igen, att man vågar borsta och kratsa hovarna, att man kan tränsa och sadla osv.

Jag blir nästan mörkrädd hur lite folk kan om att sköta en häst och hur rädda man är för allt och hur mkt folk vill att JAG ska göra och förbereda för att dom ska rida......då känns det lite meningslöst för mig att han har en medryttare.

Var har all "hästkunskap" tagit vägen och hur bekväma är folk???

Här erbjuder jag en välriden och trevlig häst att hantera till en billig peng men på en speciell veckodag som inte ändras för att du hellre vill ha en annan dag eller helst olika dagar när du har tid och lust....

Nej det är nog bättre ni rider skaffar en käpphäst...den kan plockas fram ur garderoben när man har lust att ta en tur....


//Bubbel - ingen käpphäst






Inga kommentarer: