måndag 9 juli 2018

HÖNGEST MIN NYA ÅNGEST

Höletandet upptar all tid jag inte jobbar....det ger mig "höngest" Hö- ångest.....
Man missar ett parti med en minut, får inte tag på nån transport och missar ett annat, några partier är på tok för dyra andra finns för långt bort.Man blir taggad i samma annonser hela tiden och man vet att just dom partiera är sålda sen länge... Just nu hoppas jag på ett parti från Holland!

Ni som inte har djur fattar inte vilken fruktansvärd ångest detta är....jag mår dåligt av att behöva tänka på foder och pendla mellan hopp och förtvivlan om man lyckas få tag på nån bal här och där.
Det är en galen stämning i alla foderforum på nätet och jag hävdar att som läget är så är de fortfarande inte bönderna som tjänar några pengar på att sälja hö utan det är alla förbannade mellanhänder som roffar åt sig.

Stallet är knökfullt av seminston och det är roligt.
Här är inte mindre än 9 ston med föl i natt och det kommer en till i morgon. Det är rekord samtidigt faktiskt.
Idag har jag beställt Clarimo, Orlando och Balstakko semin.
Håll tummarna att Tysklands skicket hittar fram :)

Blir nog inget Falsterbo för mig men jag önskar att jag får vara ledig iallafall en dag....det hade varit mer än välbehövligt.

Inget regn till oss fast man läster på FB att dom fått ordentligt i närheten.
Det som kom var inte ens mätbart i regnmätaren.


Fick trevligt fika besök idag och det var faktiskt skönt att få sätta sig en liten stund och andas, fika och prata.

Har en skadad mammahäst.
Lycka gick jätte konstigt igår ...som om hon fått spatt ungefär. Hittade inget konstigt på henne mer än det skrap hon fått på benet för säkert en vecka sen . Inga sår, inget svullet.... Diskuterade detta med veterinären men vi var inte och kikade på henne på betet medan hon ändå var här .
Åkte vattenrundan sen på FM och givetvis när jag kom till hagen var hon blodig och svullen på det benet just där hon har skrapet.....jättekonstigt.
Nu är mammorna hemma och det är boxvila och bandage som gäller .
Är det inte det ena så är det de andra....

Denna veckan och nästa är det inga lektionsgrupper för jag hinner helt enkelt inte.
Några har oroligt hört av sig och undrat om jag inte ska ha lektioner i höst eftersom jag skrev häromdagen att man knappt kan ha lektionshästar när fodret blir så dyrt men klart att vi kör på som vanligt men tankarna flyr ju i hvuudet om både det ena och det andra för det kommer bli extremt mkt dyrare att hålla hästar. I vanliga fall kostar en hösilagebale ca 450:- om man ska köpa ....nu så mkt som upp till 1850:- och ska man som jag denna vintern köpa ca 80 balar är ju prisskillnaden ca över 110000:-
NYA Inackorderingar tar jag bara om ni har eget stråfoder

Privatlektioner det har jag däremot hunnit med både i dag och igår och det kan vi nog klämma in mellan mockning och semineringar även kommande veckor.

Inga föl i sikte än. Båda stona har lite juver kvar även om PM hade kristallet härom kvällen .

Skulle byggt staket i dag men jag har förbaske mig inte hunnit. Hoppas jag hinner i morgon...men jag måste ju in till DHL i Växjö och hämta seminlåda så vi får väl se vad som hinns med på hemmaplan sen.

//Bubbel - ville inte bo ute inatt


2 kommentarer:

Sofie sa...

Känner samma har anmält nästan alla kör till slakt. Blir nog samma med tackorna men hoppas fortfarande på regn.

Bubbel Dansgalning sa...

Här kommer aldrig nåt regn fast det regnar runt omkring....man är ju lipfärdig!!!