torsdag 16 augusti 2018

JA INTE BLEV DET MINDRE ATT GÖRA

Lektionerna är igång och man har nästan glömt bort att man precis jobbat häcken av sig med seminverksamheten hela sommaren. Det är ju såklart skönt att man alltid har jobb och att dom olika verksamheterna vävs in i vart annat.

Påminner igen om att sista planerade stokollen är i morgon fredag  8.45

I fjol seminerade vi sista stoet sista dagen men i år seminerade vi den sista i torsdags.
Hade nån som inte kollade sitt sto som faktiskt hade hunnit en gång till men dom tyckte det blev sent föl nästa år i så fall.
Fast om man börjar så sent som dom gjorde hade iallafall jag provat två gånger om det behövts. Iallafall hade jag kollat mitt sto så jag vet att om hon är dräktig och så det inte är tvillingar....
Jag är ju dessutom nyfiken och vill veta om dom tagit sig!

Avmaskat inackorderat fölsto och föl .

Hade hovis i förrgår och vi fixade bla mammor och föl på löpande band och det tog hela eftermiddagen!

Haft sovmorgon. Sov till jag vaknade och det var både välbehövligt och väldigt skönt.

Inte många hästar på stall just nu. Bara 4 boxar att mocka....snälla låt det vara så ett tag för bara det gör att man känner sig ledig .

Gula fält börjar övergå till gröna fält. Inte har det kommit mkt regn men det lilla har ändå gjort att det ser lite grönare ut!

Tömde brunnen några timmar idag. Fyller man vatten i "fel" ordning så tömmer man kvickt. Detta medförde idag att jag inte kunnat tvätta några boxar. Däremot är det inköpt svart lasyr så jag kan måla boxdörrar. Målat lite boxgaller.

Klurar på om jag ska måla dom vita väggarna i nya stallet grå när jag tvättat. Seminstona har ju både bankat och bajsat på väggarna i sommar och jag tror inte det vita går att få helt vitt igen tyvärr!

Igår är det lastat 15 hösilagebalar till mig i Karlstad trakten. Dom kom fram i morse...

Jag har fortfarande inte fått ihop vad jag behöver i vinter men det finns helt enkelt inte pengar att handla hösilage för varenda vecka. Jag har på kort tid nu handlat foder för ca 76000:- och det är faktiskt helt jävla galet mkt!

Foderpriserna gör att även jag kommer få höja lektionspriserna i höst och jag har tänkt göra det från 1/10 och har ni fortfarande kvar lektioner som är betalda blir höjningen ju på nästkommande faktura.. Jag har ju redan sett att dom flesta ridskolorna höjt sina priser  och då är det klubbar som faktiskt får bidrag av olika slag och borde klara foderkrisen lite bättre kan man tycka.....men det är tufft för alla med djur , det går inte att komma ifrån!

I kväll har en elev ridit program inför DM.
Wille med sitt sår har fått Biolight...såret ser rätt OK ut.

Vi har haft spekulant på Olle i kväll också och har ytterligare en som kommer i helgen och kollar på honom. Dessutom finns intressenter på honom utomlands både i Öst och Väst
Det är nog gula hästar man ska avla....

I morgon ska det ID-kollas föl också , närmare bestämt 5 st.

Jag tänker gå på Marknad också

Kräftburarna ska vittjas för vi måste väl ändå ha en kräftskiva!!!

//Bubbel - Gillar partaj














Inga kommentarer: