onsdag 8 augusti 2018

SLUTET ÄR NÄRA

Den 17/8 är sista dagen vi har öppet på seminsstationen här och det är också sista dagen som transportslingan går så därefter finns ingen möjlighet att få hit semin.

Förra veckan tog jag emot årets sista nya ston och nu är det mest UL och vi kollar ston idag och fredag morgon 8.45
Återkommer med tider för nästa vecka mån - ons - fre.
Nu jobbar vi med att få dom sista stona dräktiga och klara....seminerade två igår och båda får åka hem idag!

När säsongen är slut kommer vi ha några uppsamlingsheat för dräktighets koller och det uppdateras här, hemsidan och FB så håll utkik. Vi kommer inte ta emot enstaka ston då veterinären går på semester utan hänvisar till dessa tider. Vill man kan man också boka UL hos veterinären på hennes klinik i Vetlanda under hösten på 0383 - 16808, 070 - 662 05 00 från mitten av september - inte innan då hon har semester.

Återkommer med dräktighetsprocent för säsongen när vi kommit så långt men konstaterar att detta året har vi haft mest ston med föl vid sidan här hos oss och det visar väl att uppfödarna vågar betäcka om sina ston igen.

Jag har haft 7 ston som fölat här och några av dom har seminerat om. En gick tyvärr över så mkt i tid så hon får stå över i år. Några bor fortfarande kvar fast dom inte seminerats om ..... och det är en väl ett gott betyg till mig som sköter om dom tror jag!!! 😀


Inga kommentarer: