torsdag 31 januari 2019

ETT JÄKLA FARANDE

Far omkring mest överallt denna veckan.
Igår kväll var vi i Tingsryd på styrelsemöte i avelsföreningen. Planerade inför vårens unghästtester, årsmöte, clinics mm. Alltid trevligt att prata med annat avelsfolk också men kvällen blev sen innan jag var hemma igen!

Igår var jag  också hos sjukgymnasten och gjorde kontroll för att försöka hitta varifrån min värk och stickningar i höger armen kommer ifrån. Hon hittade några riktigt onda trigerpunkter som jag ska jobba vidare med så får vi se om jag kan ge lite hjälp till självhjälp! Min yrsel fortsätter men sluppit karusellyrseln ett tag nu!

I tisdags var jag på ortopdeden för en second opnion av tre specialister varav en från Skåne av mitt finger jag inte kan böja och har haft värk i sedan jag skadade det i juni - 2017 då en häst drog iväg och jag på nåt vis fastnade i grimskaftet (egentligen var det sparken jag fick på mitt ben som gjorde ondast just då medans fingret krånglat längst). Varit på ortopeden tre gånger och arbetsterapin lika många gånger innan och bara fått höra att det är en stukning och det tar tid. Alltså en stukning sitter inte i 1½ år och ger sån värk som jag har i det. Dessutom är fingret så tunt och eländigt och obrukbart ovanför översta leden.
Det tog specialisten några sekunder att konstatera att senan fäste ju inte i toppen av fingret och har ju "kasat" ner. Inte konstigt att leden värker och fingret inte fungerar.
Nu har det ju då tyvärr gått för lång tid för att sträcka upp den om man inte gör en ny "sena" och det kommer istället bli en steloperation så slipper jag förhoppningsvis ha ont. Så jäkla trist att det inte skötts på rätt vis från början,....man är ju beroende av att kunna använda sina händer.

Passade på att ta en fika med en kompis när jag ändå var i stan och det visade sig att vi var på sjukhuset samtidigt. Alltid trevligt att umgås med icke hästfolk en stund 😁😁

Genast uppkommer nästa problem...NÄR ska det bli operation ??? Jag har en fölsäsong och seminstation att ta hand om och det var ca 6- 8 v konvalecens så det får bli i slutet av augusti bestämde vi. Är man sin egen måste man jobba. Kan inte ta det avbrottet nu utan får försöka hanka mig fram.
Däremot blir det då så att INGA ston får stå kvar när vi stänger seminstationen iår utan stallet måste tömmas på så mkt hästar det går så jag kan opereras och läka i lugn och ro!!
Att operera fingret nu är inget alternativ eftersom jag ska operera karpaltunneln på andra handen innan föltiderna....
Om jag känner stress....jajjamen!!!

Idag är det vanlig hemmadag. Skönt. Blir så stressigt när man ska fara runt överallt och samtidigt hinna allt vanligt.
I morgon finns en plats ledig vid 17.00 på återbud....nån som vill rida med???? Hojta till !!1

//Bubbel - gillar vanliga dagar




Inga kommentarer: