söndag 30 juni 2019

SEMINREKORD I LILLA HEDA

I går slog vi ett rekord här i Lilla Heda. TIO ston seminerade på samma dag! I år är det verkligen många ston här!
Hingstar vi seminerade med är: Zuidenwind, Zafferano, Kintaro, Leunvels Lord, Copycat, Farinjo Des Mec, Cabachon, Baloe´HP och Kannatol. Som synes hoppaveln domnierar och det är så det är här i år. Mest hoppston som betäcks och många med fina meriter.

Ikväll ska veterinären kolla ett antal ston då vi har många här och är några klara redan nu vore det skönt om dom åker hem. Det är dessutom några dräktighetskoller som är "inkallade" 
Jag har just nu 37 hästar och det är mkt!
Än ramlar det in helt nya seminston men såklart tar ju inte alla sig på första försöket även om man såklart hade önskat det!!!

Efter semineringar i går åkte vi till Högsby med Nitro för en Lokal hoppning. Egentligen gjorde han fina rundor men lite stolpe ut. I 0.80 så var just dett hinder lite otäckt och han vinglade och rev då och i 0.90 så var han felfri med gott flyt och fina språng fram till sista hindret som var ett Emåmejeri hinder gjort av "mjölk och smörpaket" .....det var otäckt och blev två stopp och givetvis en drös tidsfel 23 . Nitro vill reklamera hindret...haha. Han behöver samla på sig erfarenhet och tränar ju egentligen bara hoppning just på hopptävling så allt är nyttigt!!!
Nästa helg nya tävlingar och då i Eriksmåla och Växjö !!!
Herrejesus den som tävlar mest är min ponnyplutt!!

I dag har jag haft sovmorgon men alla hästar var upprörda i stallet vid 7 tiden och gnäggade i kör för det inte serverades någon frukost.....den som skulle fodra kom lite senare!!!

//Bubbel - vill ha fasta mattider, dvs 06.00

Inga kommentarer: