lördag 9 maj 2015

HALVA ÖRAT VÄCK

Dagens utsikt. Dömt LB:3 och LA:3 i Lenhovda. Idag var det trögt att döma i första klassen för det blev så mkt "dålig" ridning. Brist på bjudning, mkt dubbla spår, stela i sidorna och allmänt slarviga vägar och det kändes svårt att få till några högre poäng. Man känner sig tråkig i sin poängsättning men vad gör man????
 Såg sen på resultat tavlan att spridningen blivit mkt bättre än vad det kändes från ca 52 - 66 % men många hamnade i tråkträsket runt 57 - 58%
Men man kan inte sätta högre poäng än vad ritterna är!
Tyckte däremot att hästmaterialet är bra i grunden men det brister som sagt i ridning.
Ekipagen i täten var alla mkt trevliga och där bjöds på god ridning !!!!
Hade väldigt trevliga skrivare idag också...!
 
Nadja tävlade Figornio i dag och även där blev det spridda skurar.
Efter första klassen ville hon åka hem och verkade mest rädd att domaren aldrig skulle tycka om henne igen....domaren hälsade att poängen blir bra när man rider bra. Tänk hon resonerar precis som jag....nä det var inte jag som dömde!!
 
Efter lite funderande och tränande på program debuterade dom i alla fall LA:4 och vi taktikade en stund och hon skulle försöka slappna av lite. I traven var det spänt men sen hände nåt och galopp delen blev riktigt bra (sexor och sjuor i alla fall) tycker hon ska vara nöjd för det är jag.
 
 Nu är debuten avklarad och Nadja rider ju faktiskt en häst som går i verksamhet till vardags så hon har ju inte tillgång till honom dagligen även om hon nog skulle vilja ha ALLA hästar här för sig själv!!!


Lilla fisrumpan har varit ute två omgångar i dag...det regnar ju och småtjejjer gillar inte att bli blöta!

Finaste gamla hästkraken!!!
 
Film från LA:3
Snygg ökning i galopp...haha.
 
 
Nitro har bytt hage några gånger idag men byter tillbaka när han är klar Måste vara nåt vajs på strömmen för han har aldrig rymt förut.
Stackars Nitro har blivit av med en bit av örat. Hans bussiga vän Boriz har tagit en smakbit. Alltså stackars krake kommer få leva resten av livet med ett halvt öra. Det är INTE snyggt .
 
I kväll har jag jobbat en kortis med Nadjas inridningar. Tycker lite synd om V som är missförstådd i tillvaron. Det är inte lätt för honom med hans osäkerhet, sadeltvång och alla nyheter i hans liv!!!
 
 
Nu är jag trött i mössan och ska gå och sova. I morgon jobbar vi heldag på hemma plan.
Undrar om man får sovmorgon eller vill hästarna ha mat som vanligt tror vi????
Skulle tippa på att dom vill ha det som det brukar vara :)
 
//Bubbel - guloful                                          

Inga kommentarer: