torsdag 6 juli 2017

ÄNNU EN DAG

Ikväll har vi flyttat ettåringarna till nytt bete.
WilleWinzent tog det med ro!


Så här ser Hexagons hage ut i dag....han har såklart vandrat en del. Han vill INTE bo borta. Fattar inte att han inte kan vara nöjd och gå och äta gräs. 


Jag och bästa assistenten startade dagen lite smått hysteriskt.
Jag hämtade upp ett gäng seminlådor i Braås och sen var det fullt ös att hinna seminera alla flickorna innan Nadde skulle till sitt "riktiga" jobb
Dagens semin var Benetton Dream x 2, Formalin, Saint Amour, Boccacio Arden och Prins L.
I morgon börjar veterinären kolla ston vid 07.30 och jag hoppas vi har ett gäng som kan åka hem till sitt!
Veterinären har även dräktighets kollat två ston idag på kliniken i Vetlanda som jag seminerat med Zafferano och Simberg Superman och båda var dräktiga.....jag blev så glad att jag började gråta när jag fick sms om resultatet. Man jobbar så mkt med besökande ston så man blir både glad och lättad när dom tar sig dessutom slipper man ju träffa dom mer denna sommar....inte för att jag inte gillar att ni kommer hit men jag vill helst bara träffa era ston en omgång /sommar.


Några av farmens besökare står och myser i uteboxarna :)


Hastigt och lustigt har jag lånat ut Wilmas mage en säsong. Jag hade ju ändå inte tänkt ta nåt ridponnyföl i år så det passade ju bra att man har govänner som vill använda henne i stället. Hon bor kvar här tillsvidare men när "hårbollen börjar bli stor flyttar Wilmis över vintern och sen kanske jag vill ta föl nästa år igen.

Usch har ont i min fot ( fast fel fot) och fortfarande i mitt pekfinger som inte är böjbart. Tränar fingret hela tiden men tycker inte det händer så mkt med rörligheten i det. Vi får se vad dom säger nästa vecka när det ska kollas igen. Kanske inte är jättebra att man slår idet där förbaskade fingret i allt hela tiden heller....men det gör man ju när det spretar 😏💩😏

Ikväll lyckades Sjuan trassla in sig i staketet....gud så han skrek....gissa om jag blev rädd. Stackars lille bebi. blodvite uppstod på hans näsa och mule och vi blev ju mest rädda allihop men det är attans så fort nåt händer. Jag förstår verkligen inte er som vågar släppa ut era föl hur som helst när dom är små....jag är nojig och det händer ju grejer jämt. Denna hagen har ju tre trådar och ett elband så den är väl markerad men när dom rejsar ser dom sig verkligen inte för.

Sovdags - godnatt

//Bubbel - luktar lite på tjejer

Inga kommentarer: