onsdag 5 juli 2017

REKORD

Mkt nöjda hästar som skrittades iväg på bete några dagar efter kvällens ridpass!
Det är så många seminston här hemma att jag helt enkelt varken hinner eller orkar ha träningar med mina hästar närmsta veckan och jag behöver fler hagar tillgängliga på hemmaplan så mina hästar får helt enkelt flytta på sig ett litet tag. Tror inte dom är missnöjda.... första dygnet iallafall.....gräset är högt.

Kaos dag i dag men jag lyckades få ihop det hela....var tvungen att bege mig på seminhämtarturné till denna stationen för vi seminerar ju även travhästar här hos oss.
Så jag har haft "semester" i ca 1½ timme och körde över Braås dit och Ramkvilla hem....Åt en glass!

I morse kollade vi 10 ston. Beställt semin till sex stycken. Det är faktiskt rekord på en och samma dag här på min lilla station. Superkul att så många hittar hit och fyra av dom är nya ston för denna veckan!!!


Tackar AGRIA och mitt ombud för paketet i brevlådan....kul att nån gång få annat är räkningar!

Igår fick vi en härlig kombo. Semin och Godisar från Lövsta!

Hjärtat i halsgropen i kväll när jag plötsligt såg att Putte var skogsvägen ovanför hagarna och sprang....hans ömma moder brydde sig inte ett skvatt om det och stod mitt i hagen och åt på höbalen. Tog bilen upp och då kom han glatt travande till mig och snäll som han är var det bara att ta honom runt halsen och traska tillbaka till deras hage....inget trasigt nån stans så han hade väl somnat och sen vaknat på fel sida av staketet eller nåt. Fick lyfta några stolpar och med hjälp av kvällens elever som höll upp tråden (det är tre rader tråd runt hagen) så kom han tillbaka till sin flock oskadd....
dom går ju ute dygnet runt och ve och fasa om sånt här händer på natten ELLER när man inte är hemma.....

Klar i stallet vid 22 tiden  - galet långa arbetsdagar

Vi har ett annat rekord också idag....34 hästar på farmen totalt....man måste nog vara lite galen!
En är förresten tingad av kund i kväll. Det rör lite på sig, spännande!!!

//Bubbel - fick inte följa med på betes semester

Inga kommentarer: