onsdag 19 juli 2017

SAKER SOM UPPTAR MIN TID :)

Idag har det varit varmt....då får man köra mängder av vatten. Kört två omgångar överallt idag.
Ettåringarna softar på sitt bete.

Dom äldre softar också.


Stokoll som vanligt i morse. En var klar och hon och hennes kompis har vi kört till grannbyn Karryd på bete tills 17 dygns kollen....var hos dom i kväll och hagen verkar inte vara helt till belåtenhet. Dom stod vid grinden och trampade - hur man nu kan göra det när man har en stooooor ängshage att beta på???? Hästar är underliga djur men jag hoppas dom tänker hålla sig i hagen inatt iallafall.

Beställt semin till två ston idag, varav en är ny för denna veckan.

Vi kollade Eliza och Lycka idag som båda gått ungefär 60 dygn. 
Allt såg bra ut och vi kan andas ut !

Att ha seminstation innebär inte enbart att ta hand om seminston utan man kan även få ta hand om deras eventuella skador. Så här ser en ut....uääääääh. En avskuren sträcksena med lång konvalescens så därför är hon satt i avelsboxen. Tvättar och bandagerar om morgon och kväll....
Det ser lite bättre ut nu och jag vill påpeka att detta har inte hänt här men måste ju såklart skötas om. 
Hoppas dock att hon inte stannar alltför många dagar men är seminerad en gång så hon åker nog snart hem!


Finns annat som upptar mkt tid och det är att få ihop hagtiderna varje dag för hästarna - det är ett pusslande när alla ston som hälsar på ska ha en egen hage och det innebär att mellan dom måste finnas en tom hage om det inte är dubbla staket mellan.
Har två inackorderade ston med föl från samma uppfödare - som gått i vars en hage men nu börjar det bli dags att försöka få ihop dom och idag har dom haft hagar precis bredvid varandra och det gick bra. Vore ju enklare att ha dom på bete ihop!

Igår eftermiddag tog jag fritt några timmar och åkte till Kalmar med Sus och var på IKEA. Behövde några madrasser till ena stugan. Lyckades hitta några andra saker också. En trevlig tripp....

Ytterligare en häst är tingad av kund så jag ska knåpa ihop ett köpekontrakt. Den ska om allt går som det ska flytta till Fjärdhundra.

Vi jobbar dagligen med den lilla inridnings pållen också. Hon är lite osäker och kräver sin tid men det ska nog bli bra !

Lilla mammans bror Quarton han är i Aachen och tävlar...han bara vinner och vinner
Hennes syster Diod är uttagen till unghäst VM i dressyr.
Om nån letar en lovande unghäst för dressyr så finns en ettåring e: Zuidenwind u: Diamond Rose (lillamamman) till salu....har han bra gång??? Japp det har han :)

Planerar lite inför nästa helgs dressyrkurs. Ska sätta lite tider och klura på mat dom ska äta. Det ska ju gå snabbt att fixa när det väl är matdags.

I morgon ska vi köra hö igen 

Jag måste åka och köpa kraftfoder igen

Staket ska byggas.....

//Bubbel - trött och ska sovaInga kommentarer: