onsdag 16 augusti 2017

ETT JÄVLA INSEKTS STICK

.....Var det som dödade Putte.
Igår eftermiddag ringde dom från Helsingborg och berättade vad dom hittat när dom obducerat honom. Ett stick i hans vänstra testikel som han förmodligen fått får nån vecka sen hade dragit in bakterier och förstört fullständigt så allt var borta och det fanns bara var och vätska där. En kraftig bukhinneinflammation och tarmarna i närheten hade växt ihop av detta.
En helt osannolik rad av händelser och givetvis drabbade den mig och min häst. Jag har ju aldrig några vanliga hältor eller sjukdomar som går att behandla när det väl händer nåt. Att vi tog beslutet att ta bort honom var förstås helt rätt och det kändes bra i hjärtat att man faktiskt inte hade kunnat rädda honom på nåt vis i världen även om vi valt buköppningen modell avancerad. 
Det underliga är ju att vi kommer aldrig att få veta när detta hände och det fanns inget som tydde på att han var dålig förrän i lördags när det då gick snabbt utför.
Stackars lille hästbebis att du verkat så pigg och precis som vanligt trots att detta pågått i din kropp!!!
Det är så otroligt ledsamt....


....men som alltid livet går vidare och om jag gråtit av sorg i flera dagar så grät jag av glädje i morse när "Lillamamman" dvs Diamond Rose var dräktig på andra försöket med Benetton Dream och att Eliza och Lycka fortfarande var dräktiga på 90-dygn.

Kön var lång till seminspiltan i morse och det var många stoägare som hade glada miner !!!

Dräktighetsprocenten för säsongen kommer bli bra. Det är den redan men kan fortfarande bli bättre - men inte sämre. Slutligt resultat vet vi om ett tag. Seminerade en i går och två i morgon sen är det obönhörligen slutseminerat här i år!

//Bubbel - varit lite galen i hagen idag så matte blev arg

1 kommentar:

malinkarlss0n sa...

Jättetråkigt med hästbebisen 😢😕 sånt ska ju inte ens hända!! Tur du kan glädjas åt kommande bäbisar ❤️