onsdag 28 februari 2018

KAN DET SLUTA SNÖA PÅ TVÄREN TACK

Tack men nu räcker det med snö och Sibirienkyla här.
Det är verkligen inte ett dugg tilltalande att arbeta i stall och med hästar när allt är fastfruset.
 Bubbel hade dessutom en koliksläng i måndags kväll efter ridlektionen där han faktiskt sett ut precis som vanlig men när han kom in i stallet och pysslades om efteråt damp i backen och var dålig några timmar då jag fick vandra i ridhuset och vara både ledsen och väldigt orolig. Nu är han som vanligt igen och jag fortätter kånka mina varmvattenhinkar så dom kan dricka ordentligt. Dock tycker jag att flera dricker för lite i kylan.
Både i går och idag har jag börjat ge vatten och släppa ut redan vid 6-tiden så dom inte ska stå med nåt fruset. Jag gör mer med alla inackorderingar med allt vatten än vad jag egentligen skulle behöva men jag är orolig för dom också! Vi har ju kallstall här så nu med så mkt minus länge fryser det ju lite grand överallt även inomhus. Jag gillar ju att ha hinkar för man ser ju hur mkt dom dricker men ger ju just nu mkt merjobb och sadelkammaren är full med isiga hinkar.


Mammorna i lösdriften har fått flytta in nattetid för jag blir nojjig så inte dom fryser när det snöar på tvären. Är bara 1½ mån till beräknad fölning för den första. 
Dom har ju annars en bra home made värmebalja som klarar temperaturen utan att bli bottenfrusen.

Man blir glad när man får lite uppskattning som jag fick häromdagen för jag tog lite extra hand om en Blossi när ägaren var iväg och semestrade.

Hur eller hur tycker jag att det är ganska jobbigt att jobba just nu och vem vill rida liksom???
I måndags var det inte några återbud direkt men igår......man vill ju inte ens ge sig ut!
Inga privatelever i kväll och vi får väl se hur det blir i morgon torsdag?!?
Jag känner mig inte helt piggelin heller....fryser och huvudvärk!

Idag blev det inget Växjö för min del för min lille bil ville bli besiktigad i stället och det var ju bokat i Åseda. Nu kan lille bilen springa fint ett år till!!!

Ute vräker snön ner på tvären och jag har verkligen ingen lust att gå ut igen.
Snälla ge mig lite lite vår!!

//Bubbel - på banan igen

Inga kommentarer: