fredag 11 maj 2018

LITE AV VARJE BLIR EN LÅNG DAG

Fredag och min näsa är snorigare än snorig . Både förkyld och allergisk, vilket är en dålig kombo så jag känner mig helt seg.

Efter att det nu varit jätte torrt och jag har känt panik över att  det dammar på ridbana och i ridhus så man får stenlunga och gruspeeling i ögat prisar jag i dag gud att han skvätt lite vatten så dammet lagt sig och jag slipper vattna inför helgens träningar.

Mannen i huset avslutade dessutom dagen med att harva både ridhus/ridbana medans jag har gjort rabarberpaj till morgonens fika stund.

Igår blev en lång jobbedag då jag är specialist på att lägga till en massa extra jobb som att tvätta bilen, tvätta box, töma en box, plocka ut trädgårdsmöbler och fixa till i paviljongen i trädgården, plantera lite blommor mm.
Dessutom fick jag superbra hjälp och sällskap av Sus att dra ut dom där en miljon spikarna ur väggen hos Ingas. Idag fick jag sen hjälp med att lossa en ledning och ta bort den sista tapeten på väggen därunder. Sen har jag påbörjat projekt spackling.

Det är liiiiiiiiiiiiiiiite panik för jag har ridledsgäster inbokade redan 1/6 och då MÅSTE det finnas nån stans att bo. Lilla stugan är lite liten för 4 gäster men det funkar att sova där men det vore bra om det gick att bo i Ingas då i stället. Lite smidigare. 
Vi får se om jag lyckas göra ett sovrum klart!

Igår kom det två nya seminston och i morse kollades 4 st , Ingen var sugen på semin idag och ny koll måndag morgon då jag tror och hoppas det är dags att beställa till någon av dom.

Jo det blir att betäcka Lycka....jag är ledsen hörrni!!!
Till henne får det bli en repris på Touchdown e: Quaterback  - Sack som också var pappa till fine "Putte" som jag miste så tragiskt av ett sticksår i fjol. Hoppas hon är på G för seminering på måndag!

I morgon är det dressyrträning några timmar på förmiddagen och sen ska jag fortsätta måla väggar. 
Söndag är det programridning här med några stycken ekipage. Både ponny och storhäst . LC:1 till MSVC 2

Nu sovdags och glo i kameran mellan varven. Händer inte så mkt på juverfronten på lilla Divina men man kan aldrig lita på att det inte blir fölning förrän hon har fulla juver. Hon har ju inte haft föl innan så man har ju inga referenser!

Hör att det regnar ute....tack tack då kan vi snart släppa lite hästar på bete.
Blossi och Affe har varit mossrivare i ingas trädgård några dagar och nu har Råsa och Loppan tagit över det jobbet i helgen men alla andra är här hemma och skrotar.

Det har flyttat en inackordering idag också. Den hann bara bo här några månader och gick tillbaka till säljaren då den tyvärr inte var fräsch. Tråkigt då det är en supertrevlig häst som varit lättsam att hantera varje dag och såna gillar jag! Vi får väl hoppas att dom hittar en ny häst snart som är minst lika trevlig men hel!!

Det kommer förresten bli en ledig plats i lösdriften eller i utebox efter sommaren då en av dom som bor där kommer flytta då ägaren köpt sig en egen gård. Så om någon är sugen på att flytta in här hos oss så hör av er!!! Uteboxarna är godkända för hästar tom 1.70 i lösdriften ser jag helst att det är en ponny eller häst under 1.60 och där är en blandad flock med ston och valacker!

//Bubbel - nyser

Inga kommentarer: