måndag 24 september 2018

DAGS ATT GÅ HEM

Måndag igen och härlig sol. Tyvärr har jag fått snor i näsan och känner mig lite sjuk idag men en alvedon eller två ska nog hålla mig på banan.

Mer gräs är slått så nu håller vi tummarna att det är uppehåll tills det är inplastat i morgon! Kanske måste jag ändra morgondagens ridning om jag måste plasta balar men det får jag återkomma till. Att få in mer vinterfoder är prio ett!!!

Igår dömde jag hos Södermöre som fått flytta sin lokala tävling till Ingelstorpskolans ridhus och det funkade ju! Inte så många starter och vi delade domar/Öd uppdraget.
När man går som ÖD hinner man fundera en hel del. Många hästar är väldigt fina på framridningen men vad händer egentligen på sträckan mellan framridning till start när man ser att poängen är låga efter avslutad ritt. Hann kika på någras ritter och det var så extremt stor skillnad från framridningen med många missar och spända hästar.....det är svårt att prestera helt klart!

Var iväg 7½ timme inkl restid.

På eftermiddagen fortsatte jag mitt städande i gamla stallet.
Flyttat om småbalar hö och lagt på pall
Tömt ut en bädd och tömt lite efter tvättandet.
Vi väntar spånpelletsleverans senare i veckan och sen ska jag strö upp inför eventuell uppstallning.

Fick för mig i skymningen att ta hem Amarettwo som ska kollas på 90 dygn i morgon från betet. Alltså hon är så himla snäll och okomplicerad. Traskar bussigt iväg från kompisarna ett par km hemåt med mig i skummet ....vi ser tom en älg på ett hygge (jag blev nog mest rädd)

Idag ska vi plocka hem ett inackorderat sto som också ska kollas i morgon och flytta Wille till nya kompisar för han får fortsätta beta lite till .....så länge det finns gräs!!!

Tror jag ska banka ner några stolpar också innan jag har lektioner. Har en hage till på hemmaplan som ska fixas innan vintern är här!!!

Nähäpp drick upp kaffet och sätt fart

//Bubbel - tar en förmiddagsnap i hagen


Inga kommentarer: