tisdag 11 juni 2019

KONTROLLERADE

Det rullar på!
Mkt att göra och dagarna blir långa men det är så roligt med alla seminston men i år är det gränsfall att jag fixar det själv. I natt har jag haft 34 hästar totalt på farmen. Några är ju på bete men på stall står det hästar i 11 boxar och vi har 11 som går i hagar hemmavid och dom stödutfodras.
Dom som går på bete ska ju ha sin tillsyn också dagligen. Jag vill gärna börja och sluta dagen med alla kolla till dom.

Körde ett färdigseminerat sto till bete igår. Lovade att hon får gå kvar men annars ser jag gärna att stona går hem i år när dom är färdigseminerade ( nåt undantag finns dock)

Startade som vanligt tisdagen med seminering.
Igår morse kollades 13 ston av veterinären och det är nog ungefär lika många i morgon bitti. Inväntar ett nytt sto med föl i kväll och vi får väl hoppas att någon är klar för hemgång i morgon! Det rullar på som sagt.

Vi släppte ihop Hexagon och Chattan i lördags , det gick jätte bra .....tills i natt. Hörde värsta galopprejset och sprang ut. Då jagades det friskt i hagen. Båda halta och en med tre bitna tuggor på sidan.....fattar inte att dom blev ovänner efter tre dagar. Jäkla hästar. Det går inte att ha dom ihop. Jag vet ju att Hexagon tagit tuggor på andra under årens lopp men nu var dom lika dumma bägge två. Hästar blir man inte klok på och där sket sig vår betesplanering för dom, suck!!!
Hoppas inte det är så allvarligt med dom!

På lektionsfronten går det sådär...jag varken hinner eller orkar just nu! Dessutom har ju folk så många sommarfester, avslutningar mm så det blir ingn reda med nåt av den anledningen heller!

Igår hade vi besök av jordbruksverket som kontrollerade seminverksamheten.... Vi har aldrig vunnit i det lotteriet förut och nån gång är det vår tur. Det var ju ett planerat besök.
Fick iallafall veta att vi hade mkt goda rutiner i vårt arbete. Känns ju bra!

Idag måste jag lägga några timmar i Ingas Hus. Ska börja städa!

I morgon ska jag till ortopeden med mitt stela pekfinger....måste väl komma till nån form av beslut om jag ska steloperera eller inte. Vill ju veta hur mkt det hjälper mot smärtan i hela fingret innan jag gör det. Att bara slippa smärta i halva fingret hjälper ju liksom inte tycker jag om jag ändå ska ha värk i resten så vi får väl diskutera detta i morgon. Operation är inbokad i slutet av augusti annars...

Nähäpp nu ska jag byta hästar i nån hage så alla mammisar och barn får ut och busa lite.
Har redan mockat tre boxar och Lycka & Lusse har haft dagens första utestund.

//Bubbel -  Tisdagstrött


Inga kommentarer: