onsdag 23 oktober 2013

HUTLÖSA SUMMOR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Humle hjälpte till med mockning idag.


Fölungarnas pass är här och det är hutlöst dyrt 2250:- / föl, på det kommer dessutom en kostnad kostnad för chipmärkning. Kan det verkligen vara möjligt att det ska behöva  kosta så mkt att vara uppfödare. För det är ju som sagt väldigt mkt annat som kostar under resans gång INNAN det ens blir föl TROTS att jag faktiskt gör mkt jobb själv.
 
Roade mig med att lite löst räkna på vad EN av årets fölungar kostat hittills 17450:- i tillverkning.... om jag skulle lämnat på station hade  det ju tillkommit stations avgift och uppstallning. Desstuom ska mamma utfodras, det ska fölis verkas ( hittils 3 ggr á 200:- ) mm
 Dessutom blir man ju mörkrädd när man läser hästannonser där köpare söker föl (SWB) får kosta max 20.000:-  den ekvationen går ju inte ihop??? 
 
Men avel är roligt ändå när man ser hur fina fölen är och jag ska väl inte klaga för jag brukar få vad jag begär för fölen...men då krävs såklart meriter på mödernet!!
 
Onsdag är Växjö gängets myseftermiddag som brukar bli kväll innan det är klart. Idag både började och slutade det med fika och mysfaktorn kändes hög !!
Smygfilmade dom lite under trimningen idag...
På diagonalen är Nian först sen Hexagon, Bubbel och sist fina fina Lycka!!
 
Sist i kväll fick Bosse ett träningspass och hon var jätte fin i traven, lite busig i nån fattning!
 
Fölisarna är tränade men ikväll var Bennie lite elak mot Tore...usch!!!
 
// Bubbel - filmstjärna

1 kommentar:

Caroline sa...

Så kul att läsa din blogg och att du bjuder på så mycket.
Får minnen när jag var hos dig och hälsade på min förra kompis Johanna för flera år sedan.
Tror inte du minns mig...