tisdag 14 september 2021

SÅLD OCH SÅ DEN GNÄLLIGA KÄRRINGEN

 Snart drar det ihop sig för uppstallning men ännu är ju vädret kanon så jag ska ha alla som kan gå ute så länge det bara går. Dessutom trampar dom ju inte upp hagarna här hemma när dom är iväg. 

Skönt med en lite lugnare period just nu utan så mkt mockning då våren och sommaren varit fullsketen. Semester har det dock inte blivit nån i år heller....som vanligt!

Stallen är tvättade och målade det jag tänkt göra i år förutom uteboxarna som ska rödfärgas om jag hinner. Jag har lite till att strö upp men känner mig i god fas!

Byggt om lite staket på hemmaplan och har lite kvar på fältet vid nyaste lösdriften som jag inte hann i fjol när jag höll på....

Ska salta ridhuset för där är dammigt. Kom lite regn i helgen och harvade ridbanan så den är toppen att rida på nu!

Två unghästar är besiktigade och Rivideux LH e: Vivaldon - Richfield, Riverside CS föl är betald och inte längre min. Hon ska flytta till Alsterbro när hon är avvand framåt december. Om planen går som den ska åker ytterligare en nästa vecka uppåt landet! 
Nu har jag ingen brådska att bli av mer fler utan det säljs när det säljs, allt har en prislapp och det är roligt att folk gillar mina uppfödningar. 

På onsdag ska hästarna vaccineras, sen får dom ta det lite lugnt nån dag men det passar ju ändå bra för torsdag är jag i Lammhult och har träningar. 

Vad gör man för att hålla sig pepp när man har led och muskelvärk? Mina händer och fötter och mitt högerknä är helt kass just nu. Jag har fått tejpa ihop fingrarna för att jag ska kunna använda dom, knäet är i bandage och jag överdoserar liniment och voltarensalva. Käkar alvedon och känner mig gnällig. Av sjukvården får man ju inte nån vidare hjälp....du är så frisk, alla värden är bra, du har inte nåt reumatiskt men vad är det jag har då??? Att ha ont är otroligt frustrerande. Jag kan ju inte hitta nåt läge på natten där kroppen får vila...när man har ont kommer man inte ner i nån djupsömn och då blir man ändå tröttare och får mer ont! Det hjälper inte att få höra att det är inte farligt att ha ont. Det handlar inte om det ....men man orkar inte ha ont hela tiden och så gammal är jag inte att jag bara kan godta att jag är gammal!!! 
Jag har inte möjligheten att vara sjukskriven , jag har djur att ta hand om.... jag vill inte vara sjukskriven heller men jag är mkt mkt less för tillfället!!!

Sist jag var hos läkaren var enda rådet jag fick att du skulle kanske gå en promenad....Herregud jag gör ju inget annat än går hela dagarna så när skulle jag lägga in den promenaden ? före eller efter jag lett omkring på alla hästar? Äh blir bara trött ....

Nä sätt fart kärring

//Bubbel - hatar gnälliga kärringar